Sport

Trei puncte și pentru orgoliu

Gloria are ocazia de a răzbuna, cu Târgu Jiu, ratarea participării în Europa

Meciurile cu Târgu Jiu se vor juca, timp de cel puțin două-trei sezoane, „cu cuțitele în dinți”, gorjencele fiind cele care au obturat calificarea Gloriei în Cupele Europene, la finele sezonului trecut. Evident, Alexandra Gavrilă și compania nu au absolut nicio vină pentru ratarea obiectivului echipei noastre, ele fiind doar mica buturugă capabilă de a produce marea surpriză în Cupa României. Undeva, în străfundul subconștientului suporterului buzoian, încolțește, timid, un dram de antipatie direcționată către echipa din Târgu Jiu. Același lucru s-ar putea întâmpla și în cazul handbalistelor. Sau ar trebui să se întâmple. Măcar pentru un plus de motivație.

Gloria joacă sâmbătă, de la ora 18.00, cu CSM Târgu Jiu, echipă sub nivelul buzoiencelor, cel puțin la prima vedere, dar care a demonstrat, nu o dată, că se poate bate aproape cu oricine. Nu mai departe de februarie, în Sala Romeo Iamandi se striga „Demisia!”, într-un moment în care oltencele conduceau cu 19-16, un meci salvat, în cele din urmă, de Kelemen, Harabagiu și Ilyina.

Pentru Buzău, cele trei puncte contează enorm, întrucât orice alt rezultat ar crea o adevărată prăpastie între echipa locală și plutonul fruntaș. Campionatul este, ce-i drept, abia la început, însă un eșec ar știrbi enorm din moralul jucătoarelor, iar despre depresia colectivă mulți antrenori opinează că este foarte greu de reparat. Ca să nu mai spunem că trupa lui Liviu Andrieș tocmai a dispus etapa trecută de Corona Brașov, nou-promovata care detona bomba Ligii Florilor chiar din prima rundă, atunci când învingea Rapidul la București.

La casele de pariuri, Gloria este favorită, însă nu se mai bucură de același statut cu care o creditau bookmakerii în sezoanele trecute. Să sperăm, totuși, că cei care oferă aceste cote în urma unor analize, statistici, sau a formei recente și a meciurilor dintre cele două combatante de sâmbătă vor avea dreptate.

Articole similare