Sport

Doar pentru statistici. Metalul joacă azi cu Braniștea

Etapa a VII-a a play-off-ului nu aduce mai nimic nou pentru Metalul, trupă care a reușit să-și asigure primul loc în serie încă de acum câteva meciuri. Cu trei runde înainte de final, Vali Stan are mai degrabă misiunea de a manageria minutele oferite jucătorilor din lot, astfel încât oboseala și mai ales accidentările să-i ocolească pe alb-albaștri.

Cu 65 de puncte, buzoienii stau liniștiți și așteaptă ca lucrurile să se clarifice și în seria I, acolo unde doar Bucovina Rădăuți s-a distanțat, ajungând la cota 42. Celelalte trei echipe – CSM Bacău (35p), ACS Bacău (35 p) și Știința Miroslava (33) – au șanse la cel de-al doilea loc de baraj. În principiu, Metalul ar fi favorită certă indiferent de împerechere, cel puțin dacă este să luăm parcursul impecabil din această ediție de campionat. Buzoienii și-au ranforsat în această iarnă lotul cu câțiva jucători de la cea mai bună echipă a seriei vecine, Foresta, club care a capotat din cauza problemelor financiare, după ce a avut ca obiectiv promovarea timp de câteva sezoane bune.

Pe 3 mai, chiar înainte de Paști, Metalul a trecut en-fanfare pe teren propriu de Sporting Liești, după un 5 la 0 care nu mai are nevoie de comentarii. Buzoienii au cele mai multe puncte acumulate din toate cele zece serii, într-un eșalon în care doar CS Afumați și FC Bihor au trecut de cota 60. Orădenii au rămas singura grupare neînvinsă în acest sezon, însă Metalul a fost declarată încă din iarnă cea mai bună echipă din Liga a III-a.

Meciul de azi, contra celor de la Braniștea, este programat de la 15.00, reper orar destul de incomod într-o zi lucrătoare. Intrarea este liberă.

Articole similare