Administrație

Au început lucrările de reabilitare a Dispensarului din Lunca Priporului

Primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea, anunță că au început lucrările de reabilitare energetică a dispensarului uman din satul Lunca Priporului, intervenții în valoare de peste 600.000 lei, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Lucrările au termen de finalizare de aproape un an, până la sfârșitul anului 2024, după cum a mai precizat acesta. Pe durata lucrărilor de reabilitare a clădirii, localnicii vor putea beneficia în continuare de servicii medicale la căminul cultural, acolo unde a fost mutată temporar activitatea medicului de familie.

Intervențiile asupra clădirii vor fi numeroase, de la termoizolare, înlocuire acoperiș și tâmplărie, până la montarea unor panouri solare și fotovoltaice. Primarul i-a rugat pe localnici să nu parcheze mașinile în vecinătatea șantierului și să nu își lase copiii să se joace lângă clădire, din motive de siguranță.

„Au început lucrările de reabilitare energetică la Dispensarul uman Lunca Priporului. Proiectul prevede hidroizolarea și termoizolarea fundațiilor exterioare, refacerea trotuarelor de gardă, realizarea unui sistem de colectare a apelor pluviale, termoizolarea pardoselilor, a pereților exteriori, înlocuirea în totalitate a acoperișului, înlocuirea tâmplăriei (exterior și interior), termoizolarea mansardei, reparații/zugrăveli, înlocuire instalații sanitare, înlocuire piese electrice și corpuri de iluminat, montare centrală pentru încălzire – cu lemne, panouri solare și fotovoltaice.

Termenul de execuție este până la sfârșitul lunii august 2024. Deși imobilul este îngrădit și delimitat corespunzător în contextul lucrărilor ce se execută, rugămintea noastră, a autorităților locale, este să evitați traficul pietonal în proximitatea șantierului, să nu parcați autovehicule pe banda de acces sau în zona de  manipulare a materialelor de construcție și mai ales să-i supravegheați pe copii, să nu transforme șantierul în loc de joacă, după orele de program”, a transmis primarul Ionuț Milea.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker