Sport

Ovidiu Ionescu va reprezenta România la Olimpiada de la Paris

Buzoianul face pereche cu Bernadette Szocs

Drumul către Paris a ocolit, pentru Ovidiu Ionescu, tocmai prin Arabia Saudită. După ce a ratat calificarea la turneul preolimpic din Cehia, perechea română Szocs/Ionescu a obținut  biletele pentru Festivalul Jocurile Olimpice la Saudi Smash, turneu la care s-a adunat crema sportului cu bila de celuloid.

Echipajul tricolor, clasat momentan în Top 8, a trebuit să-și mențină poziția în clasamentul mondial, loc ce le-a conferit celor doi participarea la Olimpiadă. Ovidiu și Bernadette s-au direct în sferturile de finală, după ce în optimi au beneficiat de o victorie obținută la masa verde (walk over), în detrimentul cuplului egiptean Omar Assar / Dina Meshref. Pentru un loc în semifinale, cei doi români au jucat cu  echipajul francez, format din Alexis Lebrun (locul 20 mondial) și Jia Nan Yuan.

Ovidiu Ionescu a participat și în proba de simplu, însă a cedat în fața liderului mondial Wang Chuqin, scor 0-3, după ce anterior îl eliminase pe britanicul Paul Drinkhall.

În sferturile de finală ale turneului saudit, perechea românească a pierdut cu 3 la 0 în fața francezilor, însă locul din clasamentul mondial i-a propulsat pe cei doi români către Jocurile Olimpice.

Ovidiu Ionescu este al 82-lea sportiv român care va fi prezent la Olimpiada de la Paris, ca urmare a calificării în proba de dublu mixt la tenis de masă. Anunțul a fost făcut de Federația Internațională de Tenis de Masă, după publicarea clasamentului mondial pentru această probă.

Eduard Ionescu a capotat în runda a treia a openului saudit, după două victorii și o înfrângere. Proaspătul câștigător al Champions League a trecut de Amir Hodaei (Iran), Jinbao Ma (USA), dar a pierdut cu singaporezul Izaac Quek.

Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu vor participa la turneul preolimpic destinat probei de simplu masculin, în Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, între 15-19 mai.

Articole similare