marți, 24 noiembrie 2020

Sfaturi de sezon la început de an şcolar, duminică, în parcul Marghiloman

Debutul noului an şcolar în plină pandemie ridică încă numeroase semne de întrebare din punctul de vedere al siguranţei copiilor care vor învăţa după scenariile verde şi galben, ce presupun pre­zenţa lor fizică în unităţile de învăţământ. La aceste între­bări, dar şi la cele referitoare la afecţiunile de sezon, vor răspunde, duminică, 13 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Parcul Marghiloman începând cu ora 10.30, medicul specia­­list pediatru Alina Iordache şi farmacistul Oana Gheorghiu, coordonator zonal „Maxifarma”.

Iniţiatorul evenimentului „Ne protejăm sănătatea pe timp de pandemie! Mă informez corect!”, Oana Gheorghiu, care este şi consilier municipal, spune că unul dintre scopurile acestuia este de a informa părinţii şi copiii despre diferenţierea simptomatologiei Covid-19 de cea a virusului gripal şi de cele ale altor afecţiuni de sezon.

„Este oportun ca cei interesaţi să primească lă­muriri esenţiale pentru a putea diferenţia problemele frecvente care apar în această perioadă şi care se pot suprapune cu simptomatologia cauzată de Covid-19. În acest scop, împreună cu doamna doctor Alina Iordache, am organizat un workshop în aer liber, în parcul Marghiloman, în data de 13 septembrie, la ora 10.30, în cadrul căruia vom răspunde la întrebări şi vom încerca să clarificăm anumite nelămuriri ale părinţilor şi ale copiilor, în legătură cu modul în care trebuie să se protejeze, cu riscurile care există şi, cum pot fi ele evitate, cu simptomele care trebuie să pună părinţii în alertă şi mai ales, în legătură cu dife­renţierea simptomatologiei Covid-19 de cea a virusui gripal şi ale altor afecţiuni de sezon, având în vedere că toamna şI iarna ne confruntăm cu numeroase boli respiratorii”, a explicat Oana Gheorghiu pentru „SănătateaBuzoiană”.

Ea mai spune că medicul Alina Iordache, care are experienţa unor asemenea întâlniri de consiliere în legătură cu afecţiunile sezonului rece, consideră că şi acum este utilă o întâlnire cu buzoienii interesaţi de modul în care pot fi gestionate afecţiunile frecvente în sezonul rece – viroze, pneumonii, răceli obişnuite sau alte afecţiuni specifice copilăriei în contextul în care există riscul suprapuneriilor cu infecţia cu noul Coronavirus.

„La fel ca şi în alte ocazii, doamna doctor Alina Iordache va oferi cele mai bune sfaturi şi va răspunde la întrebări, astfel încât părinţii să nu se panicheze, dar nici să nu ignore simptomatologia specifică şi mai ales să nu-şi trateze copiii după sfaturile găsite pe Internet, dacă acestea nu sunt girate de un specialist în domeniu. De asemenea, eu voi încerca să răspund între­bărilor legate de medicaţie, pentru că este foarte important să nu apelăm la tot felul de medicamente care, în anumite cazuri, pot face mai mult rău decât bine. Totodată, vom încerca să arătăm în ce măsură şi când se poate apela la leacurile bunicii, pentru că şi acestea sunt bune, în completarea unor tratamente sau în prevenţie. Trebuie să ştim însă ce anume şi cum se folo­sesc, în funcţie de context, pentru că plantele, combinate nefericit, pot face rău sau, în cel mai fericit caz, nu vor avea niciun efect, dacă nu sunt folosite cum trebuie”, a mai spus farmacistul Oana ­Ghe­orghiu pentru sursa citată.

loading...
error: Content is protected !!