Sănătate

Caravana „Medici pentru Oameni” ajunge la Buzău

Consultații gratuite pentru cetățenii defavorizați care suferă de boli venoase

În perioada 24-26 mai 2024, cetățeni din categorii sociale vulnerabile din județul Buzău vor fi diagosticați și îngrijiți de o echipă medicală specializată în tratarea pacienților cu afecțiuni venoase, arteriale și limfatice.

Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Fundația Sofia-Ana, desfășoară o amplă campanie de prevenție și tratament pentru persoanele care se confruntă cu boală venoasă cronică/varice, limfedem, limforee, ulcere varicoase și alte complicații ale sistemului circulator. Scopul campaniei este de a aduce medici de renume aproape de oamenii din categorii defavorizate, care nu au nici resursele și nici îndrumarea necesare pentru a se adresa specialiștilor și a primi astfel acces la servicii medicale și sprijin pentru a beneficia de diagnostic, tratament și îngrijire.

Alături de obiectivul medical, Caravana Medicală „Medici pentru Oameni” își propune și dezvoltarea laturii socio-educative pentru instruirea personalului medical din localitățile vizate, pentru a putea oferi constant îngrijire de specialitate în domeniul afecțiunilor venoase, arteriale și limfatice. Astfel, în perioada 24-26 mai 2024, persoanele care pot face dovada apartenenței la o categorie socială vulnerabilă vor fi consultate în cadrul Caravanei „Medici pentru Oameni”.

Calendarul evenimentului este:

  • 24 mai: Bălăceanu – Consultații la Căminul Cultural;
  • 25 mai: Năeni, Săhăteni, Breaza – Consultații la Dispensarul din Năeni;
  • 26 mai: Pârscov, Cozieni, Bozioru – Consultații la Cozieni, la Cabinet Medical Individual, dr. Constantinescu Cristina.

Prezentarea la consultații se face în baza confirmării unei programări la telefon 0755.103.280 sau [email protected]. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, iar parteneri sunt Clinica VASCULARTE și Farmaciile MAXIFARMA.

„În toată activitatea mea la Consiliul Județean Buzău m-am implicat în beneficiul cetățenilor, care trebuie să fie reprezentați de profesioniști atât în dialogul cu instituțiile statului, cât și în demersuri de consiliere în aspecte importante și de impact în viețile lor. Am identificat oportunitatea aducerii unei echipe medicale cu standarde de excelență care se va implica în diagnosticarea și tratarea cetățenilor din categorii vulnerabile de pe întreaga suprafață a județului Buzău. În acest sens, mă bucur că buzoienii îl vor avea printre ei pe dr. Toni Feodor, un medic de renume internațional, care a acceptat să își pună experiența în sprijinul oamenilor care au nevoie. Îi așteptăm să se înscrie gratuit pe toți cei care au nevoie de servicii medicale profesioniste și de personal medical empatic, persoane care pot face dovada apartenenței la o categorie socială vulnerabilă. Mă bucur că, o dată în plus, Județul Buzău este cap de listă în exemple de bune practici în activități care sunt în beneficiul cetățenilor”, spune Adrian Robert Petre, vicepreședinte al Consiliul Județean.

Boala venoasă cronică (BVC) este o afecțiune medicală comună, caracterizată prin disfuncția venoasă cronică, situație care poate provoca simptome precum durere, umflături, senzație de greutate sau oboseală în picioare. Impactul social al bolii venoase cronice este semnificativ și se extinde dincolo de simptomele fizice ale individului afectat, influențând calitatea vieții, relațiile interpersonale și capacitatea de muncă. În plus, costurile financiare asociate cu tratamentul și gestionarea BVC pot fi substanțiale, afectând în mod negativ resursele financiare ale individului și ale familiilor lor. Tratamentele pentru BVC, cum ar fi intervențiile chirurgicale sau terapia compresivă, pot fi costisitoare, iar aceste cheltuieli pot deveni o povară financiară suplimentară, mai ales în cazul persoanelor cu venituri reduse sau lipsă de asigurare medicală adecvată.

Fundația Sofia-Ana a apărut din dorința de a ajuta cât mai mulți pacienți să aibă acces la tratamentul potrivit pentru afecțiunile care le îngreunează viața. Fundația își propune să „cartografieze” România, din punct de vedere medical. Simultan cu descoperirea nevoilor pacienților, își dorește să ofere consultații și tratamente potrivite, precum și să pregătească medicii din teritoriu să aibă o atitudine deschisă atât în relație cu pacienții, cât și cu echipele medicale multidisciplinare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker