Sport

Haita are viitor! Victorii pe linie pentru juniorii de la HC

Pepiniera de juniori este vitală pentru orice club sportiv, reprezentând fundamentul esențial pentru viitorul echipei. Spre deosebire de sportivii aduși cu bani mulți, tinerii crescuți în cadrul clubului au o înțelegere mult mai profundă a identității și valorilor locale. Ca să nu mai vorbim despre fani, care crează o legătură specială, cu jucătorii crescuți în plan local.

De la aceste premise pleacă, în ultimul timp, și cei de la HC Buzău, club care investește tot mai mult în programul de dezvoltare a tinerilor, iar rezultatele, în mod evident, au apărut deja. Tinerii „Lupi” buzoieni pregătiți de Alina Horjea și Bogdan Manole au reușit încă un succes, în cadrul Campionatului Național de masculin de juniori 2.

Buzoienii au evoluat pe terenul celor de la LPS Focșani și s-au impus categoric cu scorul de 32-22 (19-9). Este a patra victorie pentru juniorii 2 de la HC BUZĂU 2012 în Seria D, iar clubul buzoian este lider cu victorii pe linie după disputarea primelor patru etape.

Runda viitoare, HC Buzău 2012 primește vizita formației Tricolorul Breaza, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Orientarea către dezvoltarea unei pepiniere puternice  vine și pe fondul promulgării legii care prevede alocarea a minimum 30 de procente din sumele destinate în bugetul local pentru finanțarea activităților sportive, către susținerea programelor dedicate copiilor și juniorilor. Actul normativ aduce o completare cât se poate de necesară unei legi vetuste, care prevedea procente infime direcționate către dezvoltarea sportului juvenil.

Articole similare