Administrație

De ce îi ameninţă primarul Milea pe nehoieni cu amenzi?

Primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea, pare că ar vrea să pună piciorul în prag pentru rezolvarea problemei colectării deşeurilor menajere şi a celor provenite din demolări sau de pe şantierele de construcţii. Într-o postare pe pagina personală de socializare, edilul nehoian reclamă faptul că
mulţi dintre cetăţenii oraşului nu iau în serios obligativitatea selectării deşeurilor menajere, drept pentru care anunţă măsuri drastice, inclusiv amendarea celor care vor fi surprinşi în abatere.

De curând, Serviciul de Salubritate a încheiat o acţiune de montare a camerelor de luat vederi, investiţie susţinută de la bugetul oraşului, în paralel fiind amenajate şi dotate locurile de depozitare. „Nu pretindem că oferim logistică și servicii de top”, spune primarul Milea, „dar am încercat să punem la dispoziția producătorilor de deșeuri, locuri special amenajate și dotate, fie pentru deșeuri menajere, fie pentru cele selective, reciclabile. Astfel stând lucrurile, vă aduc la cunoștință că toate punctele de colectare și depozitare a deșeurilor sunt supravegheate video și se va trece la aplicarea de sancțiuni drastice, conform legii. În primă fază, cei surprinși că au aruncat la întâmplare gunoiul au fost avertizați verbal”.

Primarul Milea a luat decizia să adopte o astfel de atitudine, avansând măsuri chiar nepopulare, pentru că în ultima perioadă cheltuielile la Serviciul de Salubritate au crescut, edilul fiind obligat să renunţe la o parte din investiţii locale pentru a face plăţile la timp la platforma de descărcare. În acelaşi timp, primarul promite că va rezolva orice situaţie apărută privind depozitarea deşeurilor nemenajere, pentru care administraţia încă nu are suficiente spaţii amenajate.      

Articole similare