duminică, 11 aprilie 2021

Cine a completat echipa medicală a Spitalului de Boli Cronice Smeeni

• Conducerea unității medicale vrea dezvoltarea serviciilor pe partea de recuperare medicală

Echipa medicală a Spitalului de la Smeeni s-a mărit, de la 1 februarie, cu un nou cadru medical tânăr. Este vorba despre Simona Anton, medic specialist medicină internă. Anunțul a fost făcut de conducerea unității medicale, care i-a adresat și urări de bun venit: „Cel mai nou membru al echipei medicale, la Spitalul de Boli Cronice Smeeni, dr. Simona Anton, medic specialist medicină internă, ce deține competență în ecografie generală, supraspecializată în îngrijiri paliative, a început activitatea în cadrul secției Medicină internă și a compartimentului de îngrijiri paliative, de la 1 ianuarie a acestui an. Întâmpinăm cu drag venirea ei în echipă și îi dorim multe rea­lizări profesionale. Pacienții Spitalului de Boli Cronice Smeeni au alături încă un profesionist ce va avea grijă de sănătatea lor”.

Este cel de-al doilea medic  tânăr care ajunge să lucreze, în mai puțin de un an, la unitatea medicală din Smeeni. În luna iunie a anului trecut, era întâmpinată cu urări de bun venit doctorița Sabina Solcan, medic specialist medicină fi­zică, recuperare și balneologie, care lucrează de atunci la Compartimentul de recuperare ­me­dicală, adu­când, „un plus de profesio­nalism, seriozitate, empatie”, cum a apreciat conducerea Spitalului Smeeni.

Cele două cadre medicale au ajuns să lucreze la Smeeni, spune conducerea unității me­dicale, după ce au lucrat aici o vreme ca rezident, respectiv în colaborare, și au constatat că există perspective de dezvoltare. „Doamna doctor Sabina Solcan a făcut rezidenția­tul pe post la noi și a venit apoi la post, iar doamna doctor Simona Anton era în colaborare cu noi pe partea de imagistică, pe partea de ecografii generale, și s-a decis  să rămână și pentru pacienții internați, ca să-i ajute mai mult”, a spus ­ma­nagerul Spitalului, dr. bioingi­ner Marilena Dobrescu. Mana­gerul mai consideră că  cei doi medici s-au hotărât să rămână la Spitalul Smeeni pentru faptul că „am colaborat și au văzut că ne dezvoltăm permanent și avem tot timpul idei, planuri de viitor”.

În momentul de față, managerul spitalului spune că schema de personal este completă pentru necesarul uni­tății medicale : „În ceea ce privește resursa umană,  avem medici pentru configurația de paturi și structura existentă. Nu avem în viitorul apropiat noi concursuri sau examene de ocupare a posturilor.  Sunt peste 30 de persoane la 40 de paturi; suntem destul de bine echipați cu personal medical. Nu mai avem deficit. Mai avem colaborare cu dl. doctor Tudose pe Medicină internă”, a explicat managerul Spitalului Smeeni.

De fapt, conducerea uni­tății medicale își concentrează atenția pe dezvoltare: „Ca și proiecții de viitor avem în vedere dezvoltarea pe parte de recuperare medicală. Momentan, lucrăm pentru a crea infrastructura și anume baza aceea de tratament, de recuperare medicală, o construcție nouă, cu tot ce înseamnă dotare pentru recuperare”, a explicat ­ma­nagerul Marilena Dobrescu.

Adaptat solicitărilor actuale de servicii medicale,  Spitalul de la Smeeni tra­tează boli cronice și are secție de Medicină internă și Compartiment de Îngrijiri Paliative specializate, Pediatrie, Ambulatoriu integrat spitalului, Laborator de analize medicale, Radiologie/Ima­gistică medicală, Medicină fizică și balneologie cu baza de tratament fizioterapie, ­Me­dicina muncii, pentru pacienți din întreg județul Buzău. Camera de gardă, cu medici specialiști și primari, asigură asistența medicală 24 ore din 24.

loading...
error: Content is protected !!