Opinii

Crunta istorie a unui blat de zile mari: politrucii și DNA Iași

Nu o dată am scris despre mizeria din PNL Iași. Despre blatul politic care a existat la Iași întotdeauna între PSD și PNL. Întotdeauna. Sinistre personaje Mihai Chirica și Costel Alexe. Chirica, un PSD-ist vopsit în liberal, cunoscut de absolut toată lumea normală la cap din Iași ca fiind pe mână cu mafia imobiliară din oraș. Un individ fără scrupule, care și-a trecut case pe numele bebelușului său. Un zero barat care a îndrăznit să se compare cu Doina Cornea, spunând, la moartea dumneaei, așa: ,,Am să preiau sarcina doamnei Doina Cornea și voi continua lupta împotriva comunismului cu aceeași forță și abnegație”.

Chirica, un personaj mediocru, care a primit diploma Meritul Academic din partea Academiei Române. Diploma i-a fost înmânată de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei (citiți listele Securității publicate de istoricul Hodor și vă veți lămuri cine-i Pop, dacă nu știți). Chirica, cel care spunea că ,,analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru”. Chirica, cel care poza în opozantul lui Dragnea, după OUG 13, și care era (și încă este) promovat de o bună parte a presei (inclusiv de cea considerată mai ,,spălată”) și de unele personaje aparent văzute bine în spațiul public. Asta deși Chirica este exact imaginea politrucului, a baronetelui local.

Chirica a fost trimis în judecată, zilele trecute, în dosarul ,,Skoda”, pentru abuz în serviciu. Faptele sunt din 2013, dosarul a zăcut ani de zile la DNA, până în 2019, când a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Și dacă tot am ajuns la DNA Iași, acest parchet este o rușine și ar trebui desființat. Toată mafia, care a capturat Iașiul, a crescut și crește sub ochii așa-zișilor procurori anticorupție. Acei procurori cu mii de euro salariu, primiți ca să țină cu anii dosare în sertare. Un blat ordinar este între mafia din Iași și DNA Iași. Și așa a fost întotdeauna. Doar complet incompetent și de rea-credință să fii ca să nu vezi ce face în Iași, de ani, Chirica, de exemplu.

Cât despre Costel Alexe, marele om politic cu șpaga în tablă, cel care a adus jumate de PSD în PNL, la Iași, ca să ,,performeze” ca lider liberal la alegeri, nici nu știu ce-ar mai fi de spus. Un Relu Fenechiu, varianta mai înfometată.

De asta instituțiile statului arată înfiorător. De asta sunt pline de idioți care nu știu nici măcar să deschidă calculatorul. De asta avem cazuri scandaloase ca la Apele Române, unde e angajată o chelneriță, care nu poate spune nici măcar care e malul stâng și care e malul drept.

De asta ne învârtim în acest cerc dement în care niște nimeni ticăloși conduc țara. Iar rețeta lor e simplă și e mereu aceeași: își trag niște costume pe ei, intră în politică, sclavagesc niște baroni (și Alexe, și Chirica au făcut-o), devin apoi ei înșiși baroni, sunt promovați de unii jurnaliști fie absolut proști, fie nemernici, fie ambele, în care baroneții ăștia pompează bani la greu din banii publici. Iar electoratul fie se pișă pe el de vot, fie, dacă nu se pișă pe el de vot, se duce și pune ștampila pe ,,tinere speranțe” ca Chi­rica și Alexe.

Așa ajung personajele astea de-a dreptul sinistre să conducă primării și consilii județene, cum este cazul la Iași. De asta acești indivizi umplu mai departe instituțiile statului cu slugi de partid, cu amante și cu neamuri. Toți angajați pe viață și plătiți cu salarii nesimțite. Pentru că așa zic legile astea defecte. Și așa, în final, noi ne sufocăm și chiar murim din cauza acestui stat capturat.

Text publicat în Ziare.com

Articole similare

error: Continut protejat!!