Monden

Vlad Drăgulin: „Profesorii mei din liceul veneau la tata acasă să îl întrebe dacă sunt satanist”

Astăzi este unul dintre cei mai iubiți actori de comedie de pe micul ecran, dar în copilărie a fost un copil „problemă”. Într-un  interviu acordat lui Mihai Morar în cadrul IQOS ­Li­ving Room Podcast, actorul buzoian Vlad Drăgulin povestește că teama lui era să nu își supere tatăl, pentru că părintele său îi atrăgea mereu atenția să fie cuminte și să nu cumva să îl facă de rușine.

„<Vezi ce faci, că ești băiatul meu>, îmi spunea. Îmi aduc aminte că toți profesorii veneau acasă să întrebe dacă sunt satanist, de ce mă îmbrac așa, de ce am făcut aia, ailaltă… Și, deodată a venit cineva care i-a spus că are aur… în casă. Și acum îmi spune că este mândru de mine, dar na, așa  trebuia să se întâmple, ca lucrurile să o ia razna la un moment dat și noi să avem ce povesti acum”, a declarat Vlad Drăgulin.

Despre năzdrăvăniile pe care le-a făcut în adolescență, pe când era elev al Liceului de Arte „Margareta Sterian”, buzoianul a vorbit și cu alte prilejuri. În cadrul unui interviu pentru autotestmagazin.ro, Vlad a povestit că la un moment dat i-a cerut bani dirigintelui pentru a-și vopsi părul.

„M-am dus la dirigintele clasei și i-am cerut să-mi împrumute bani să mă fac verde în cap”

„Țin minte că m-am dus la dirigintele clasei și i-am cerut să-mi împrumute bani să mă fac verde în cap. Și m-am vopsit. Din clasa a șasea până în a nouă am fost rocker. Problema a fost că toți tovarășii mei au început să ia bătaie pe stradă, se spunea că suntem sataniști… că umblăm nespălați. Că să nu-mi iau bătaie mi-am schimbat stilul, m-am tuns și mi-am luat blugi drepți și tricouri. Atunci mi-am dat seama că încep să mă bage în seamă și fetele la care visează toți. După ce am început să umblu cu ele mi-am spus: <Doar despre asta este vorba, că să te observe cineva, să te îmbraci așa?>. De atunci m-am molipsit cu plăcerea de a mă îmbrăca. Câteodată mă uit în dulap, văd zeci de tricouri și sacouri, dar nu-mi place nimic. Habar nu am, poate am încă nevoia să mă integrez”, a mai declarat Vlad Drăgulin.

Omul care i-a schimbat viața

Omul care i-a schimbat viața, cel despre care povestește că a fost singurul care le-a spus părinților că au „aur în casă”, este marele Cătălin Naum, mentorul care a educat mai multe generații de mari actori români, la Teatrul studențesc Podul, printre aceștia numărându-se Adrian Titieni, Dragoș Bucur, Dan Bordeianu, ­Ghe­orghe Visu, Claudiu Bleonț, Oana Pelea, Ilinca Goia, Mihai Călin, Bogdan Dumitrache.

„La examenul de capacitate am obținut o medie bună cu care aș fi putut să ajung la al doilea liceu din Buzău. Tată nu a vrut să mă lase la o școală unde <să tocesc> patru ani și m-a îndreptat spre Liceul de Artă <Margareta Sterian>. În clasa a 11-a a venit la noi, la Buzău, profesorul Cătălin Naum de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică <I.L. Caragiale>. Își propusese să facă un spectacol cu elevii, iar un coleg a insistat să mergem împreună. Surpriză, din 90 de cursanți, eu am fost unul dintre cei păstrați. După doar câteva repetiții, profesorul Naum le-a spus părinților mei că trebuie neapărat să mă mut la un liceu în București. <O să devină un mare actor, aveți aur în casă>, tot spunea profesorul Naum. Ai mei au dat din cap neîncrezători…Nici eu nu am crezut! Respingeam ideea de teatru pentru că o asociam cu lipsa de bani. În clasa a 12-a am început pregătirea pentru facultatea de Drept, trebuia să învăț pe rupte economie și gramatică. M-am pregătit cu cei mai buni profesori, apoi am învățat cu tata, care este economist. Din păcate, am picat admiterea. Dacă mai răspundeam la cinci întrebări luam examenul, la taxă”, a mai declarat buzoianul îndrăgit pentru rolurile interpretate alături de Mihai Bendeac în „Băieți de oraș” și „În puii mei”.

Un comentariu

  1. Felicitări pentru evoluția ta personală și profesională, Vlade!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker