sâmbătă, 15 august 2020

Romanescu: ,,250.000 de elevi vor avea acces la cursuri online”

Guvernul a alocat în ședința din 7 mai, 150 de ­mi­lioane de lei pentru achiziția de tablete conectate la internet pentru copiii din medii defavorizate; astfel, aproximativ 250.000 de elevi vor avea acces la cursuri online, a scris ­de­putatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu pe ­pa­gina sa oficială de Facebook.

Cu aceeași ocazie, liderul liberal buzoian a prezentat și alte măsuri luate de către guvernul PNL:

,,• Firmele ale căror încasări au scăzut în luna aprilie 2020 vor putea solicita certificatele de situație de urgență (CSU) și în luna mai. Guvernul a modificat în ședința de joi metodologia de eliberare a CSU lărgind aria de aplicabilitate.

  • Noi localități și zone din România atestate ca stațiuni turistice de interes național și local. Guvernul a aprobat în ședința de joi o hotărâre care dă șansa unor localități de a se promova cu noul statut, crescându-și astfel șansele în atragerea de finanțări ne­rambursabile.
  • Un milion de români care obțin venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuțiile până la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declarației unice.
  • Guvernul a aprobat amnistia fiscală propusă de Ministerul Finanțelor pentru dobânzi, penalități și alte accesorii datorate de firmele care vor achita principalul restanțelor până la data de 15 decembrie 2020, măsură care va sprijini mediul de afaceri lovit de criza COVID-19 și va avea un efect pozitiv asupra încasărilor bugetare din acest an.
  • Guvernul a adoptat ordonanța <Adio hîrtii>. Începând din 1 iunie, toți angajații Ministerului Fondurilor Europene și ai structurilor aflate în subordine au obligația de a folosi exclusiv sistemul digital și de a renunța la hârtii în interac­țiunea pe care o vor avea cu beneficiarii finanțărilor.
  • Ministerul Justiției sprijină mediul de afaceri. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care creează cadrul legal pentru adoptarea hotă­rârilor societăților ­comer­ciale prin intermediul mijloacelor de comunicare online”, a scris pe Facebook deputatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu.

1 COMENTARIU

  1. Cateva masuri simple, concrete, bine-venite. Este de asteptat sa vedem si alte masuri economice pentru sprijinirea agentilor economici in relansarea mult asteptata.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!