Sănătate

Tips&tricks: tot ce trebuie să știi dacă suferi de tulburare de personalitate borderline

Secolul al XXI-lea a adus tinerilor un val de boli psihice din cauza cărora indivizii își pot da viață peste cap cu totul. De exemplu, cei care sunt predispuși la tulburare de personalitate Borderline trebuie să știe cât mai multe detalii despre această afecțiune, astfel încât să știe cum să acționeze în mod eficient pentru propria sănătate.

Ce este?

Medicii de specialitatea susțin faptul că tulburarea Borderline este o afecțiune de care pot suferi atât tinerii, cât și seniorii, fiind caracterizată de schimbări bruște de atitudine și stări de spirit. Mai mult, această boală este deseori însoțită și de simptomele depresiei, pentru care oamenii se lasă atrași într-o lume în care gândurile lor devin sumbre, nu mai reușesc să se concentreze asupra lucrurilor pe care le au de făcut și, în același timp sunt mereu triști, ajungând chiar să se izoleze de persoanele dragi.

Cauze

În ceea ce privește cauzele apariției tulburării Borderline, ele pot fi de mai multe tipuri. De exemplu, factorii de mediu joacă un rol esențial în ceea ce privește motivele pentru care oamenii ajung să sufere de boli psihice. Relațiile de familie instabile sau dezbinate, abuzurile care au avut loc în copilărie, neglijență: toate acestea trebuie luate în considerare.

Mai mult, indivizii trebuie să știe că dezechilibrele serotoninei pot reprezenta și ele cauze ale afecțiunii Borderline. Este vorba despre tulburări ale capacităților creierului. Oamenii nu își mai pot folosi mintea la o capacitate normală, ajungând să vadă viață într-un mod sumbru.

Tulburare de personalitate Borderline – simptome

Lista simptomelor este una destul de lungă, însă, din păcate conține semne care pot fi foarte ușor confundate cu cele ale altor boli din prezent. Sentimentele de insecuritate, grijile excesive, incapacitatea de concentrare, imposibilitatea stabilirii unor țeluri clare pe plan personal și profesional: toate acestea sunt simptome care pot indică o tulburare de personalitate Borderline.

Medicii de specialitate au mai identificat drept semne ale acestei afecțiuni și următoarele: stările de anxietate, schimbările bruște de atitudine vizavi de cei din jur, dar și dezinhibarea dusă la cote extreme, care poate deveni chiar periculoasă atunci când este scăpată de sub control.

Tratamente

Din fericire, în prezent există mai multe tipuri de tratamente la care pot apela persoanele care suferă de tulburarea Borderline. Primul pas pentru recuperarea echilibrului dintre psihic și fizic este reprezentat de recunoașterea problemelor personale. Ulterior, indivizii trebuie să consulte un medic de specialitate. Acesta va putea pune un diagnostic în funcție de istoricul medical al pacienților, dar și în funcție de experiențele pe care ei le-au întâmpinat.

Psihoterapia și tratamentele medicamentoase se numără printre cele mai utilizate de variante pentru însănătoșirea naturală și treptată!

Tinerii și seniorii care își doresc să aibă o viață lungă și fericită trebuie să fie întotdeauna foarte atenți la propria sănătate, indiferent cât de ocupați ar fi. Este important că oamenii să își aloce timp pentru propria persoană, să facă uneori un pas în spate și să lase deoparte grijile și responsabilitățile pentru a se odihni și pentru a gustă din fericirea traiului!

 

 

 

 

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker