sâmbătă, 19 septembrie 2020

Promovabilitate sub media pe țară la Bacalaureatul de toamnă de la Buzău

S-au afișat rezultatele la cea de a doua sesiune a Bacalaureatului. La Buzău, doar 27 la sută dintre candidați au reușit să promoveze Bacul de toamnă, un procent sub rata de promovare la nivel național: 31,5 la sută.

Mai exact, din 720 de concurenți înscriși la această sesiune a Bacalaureatului, la Buzău, doar 163 au fost declarați promovați. Important de știut este că 127 dintre buzoienii înscriși la examen au absentat.

La sesiunea de toamnă iau parte absolvenții care nu au promovat examenul în sesiunile anterioare, sau tinerii care au avut de susți­nut examenele de corigență.

„Am avut 720 de candidați înscriși, din care s-au prezentat 594, rata de promovare fiind de 27,44 la sută. Am avut un eliminat, 430 de respinși și 594 <reușiți>. Urmează și etapa de contestații și apoi să calculăm numărul candidaților din vară cu cel al candidaților din toamnă, pentru a vedea care este exact procentul de promovare al Bacalaureatului 2020 la Buzău”, a declarat Ionel Meiroșu, inspectorul școlar general al IȘJ Buzău.

Cea mai mare medie înregistrată  la sesiunea de toamnă din acest an a fost 8.68. Rezultatele finale, dupa contestații, vor fi afișate pe 5 august.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!