Soroca

Prima femeie-prefect din tot spaţiul românesc lansează cartea autobiografică „Drumul vieţii mele spre oameni”

Miercuri, 6 aprilie, la Soroca, a fost lansată cartea care vorbește despre viața Anei Bejan,  cetățean de onoare al județului Buzău din anul 2017,  ex-prefect al judeţului Soroca şi prima femeie-prefect din tot spaţiul românesc. Este vorba despre cartea autobiografică intitulată „Drumul vieţii mele spre oameni”, care a apărut la inițiativa Fundației Sfântul Sava de la Buzău, respectiv a preotului Mihail Milea, președintele acestei organizații.

Cartea nu a putut fi lansată până astăzi din cauza restricțiilor pandemice. În carte Ana Bejan dă mărturie despre întâlnirea sa cu preotul buzoian Mihail Milea care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru unirea culturală a fraților de pe cele două maluri ale Prutului. „L-am descoperit, de fapt, mi l-a trimis Dumnezeu în cale după 1993.  A venit în 1996 cu un grup de studenți de la Seminarul Teologic <Chesarie Episcopul> Buzău. L-am avut oaspete la Liceul <Constantin Stere> și de atunci s-a pornit a clădi Podul de suflet între familia mea și pr. prof. dr. Mihail  Milea. A venit la Soroca cu marele dor pentru Basarabia. În tot ce face pune suflet, cuvintele, vorbele sunt pline de har și dragoste pentru copiii și oamenii în vârstă. Peste treizeci de ani este în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor din jur. Binele pe care îl face vine din partea lui Dumnezeu. A devenit duhovnicul românilor din Soroca. <Tot ce iubește Dumnezeu trebuie să iubim și noi la rândul nostru. Iată de ce iubesc eu Basarabia…Basarabia este inima mea. Eu cred în Unire. Iubirea ne unește>, acesta este crezul părintelui Mihail Milea”, consemnează în cartea sa Ana Bejan.

„Ana Bejan a fost şi este prezentă nu doar în Soroca, ci pretutindeni în Republica Moldova, mai mult, chiar şi peste Prut, în România, unde a lăsat frumoase amprente: la Bucureşti, Buzău, Bisoca, Râmnicu Sărat, Dolhasca, Suceava, Iaşi, Tulcea, Maliuc, în multe şcoli şi licee cu care a avut parteneriate educaţionale. Această personalitate complexă, ancorată în familie, şcoală, societate, spiritualitate şi politică a realizat, prin această carte, <Drumul vieţii mele spre oameni>, o <spovedanie literară> despre sine, despre trecutul ei, copilăria, locurile pe unde a peregrinat, despre formatorii culturali şi spirituali ce i-au marcat devenirea ca om de valoare”, spune preotul Mihail Milea. Strădania sa are legătură cu dorința de a creiona pentru eternitate „drumul unei vieţi frumoase, ce vibrează din dragoste de semeni”.

Și pentru că evenimentul cultural deosebit, care aduce în lumină o mare personalitate, „ambasadoare a limbii române”,  are loc în Postul Sfintelor Paști,  preotul Mihail Milea le transmite tuturor românilor cu această ocazie să aibă încredere în ocrotirea Maicii Domnului, în aceste vremuri tulburi. „Să ne pregătim cu rugăciune şi spovedanie de Sfintele Sărbători Pascale! Să ne bucurăm de aceste zile frumoase de primăvară, de cărţi, de oamenii pe care îi întâlnim pe stradă, dar şi în viaţă. Iar acest moment deosebit, sărbătoarea de azi, să fie un prilej de comuniune, de împărtăşire din lumina culturii ce va străbate totdeauna întunericul veacurilor!”, este mesajul preotului Mihail Milea.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker