ActualitateEducație

Biblioteca Județeană dă undă verde pentru „Bătălia Cărţilor”

În perioada aprilie-octombrie, va avea loc concursul de lectură „Bătălia Cărţilor”, organizat de Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău. El se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu și se va desfășura în condiții normale, spun organizatorii, spre deosebire de anul trecut când a avut loc online. Astfel, finaliștii se vor înâlni, în luna octombrie,  la sediul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” din Galleria Mall pentru ultima etapă.

„Bătălia Cărților” are două secțiuni: concursul de lectură în limba română și concursul de lectură în limba franceză.

Cum se desfășoară „Bătălia Cărților”

În perioada aprilie-octombrie 2022, elevii buzoieni sunt așteptați să se înscrie la sediul central al Bibliotecii Județene <V. Voiculescu>, Bulevardul Unirii nr. 301A (în incinta Galleria Mall). Potrivit regulamentului, concurenții vor trebui să citească 10 cărți (respectiv 5 la secțiunea franceză) incluse în concurs, pentru fiecare grupă de vârstă, până la sfârșitul lunii septembrie, cărțile putând fi împrumutate de la Biblioteca Județeană <V. Voiculescu>. Odată cu înscrierea în concurs, fiecare participant va primi o fișă de lectură în care își va nota impresiile despre cartea citită. Fișele de lectură ale concurenților vor fi evaluate de un juriu și, în funcție de originalitatea conținuturilor și corectitudinea gramaticală, vor fi selectate cele mai bune. Concurenții cu cele mai bune fișe de lectură vor ajunge în finala Concursului <Bătălia Cărţilor> din luna octombrie”, transmite managerul instituției, Sorin Burlacu.

În cadrul finalei, concurenții își vor susține cartea preferată în dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”; va avea loc un concurs pe marginea cărților citite, urmat de jurizare și de festivitatea de premiere. Regulamentul integral al concursului și lista cărților (la ambele secțiuni) pot fi consultate pe site-ul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” Buzău.

Articole similare