Economic

O investiție japoneză creează 500 locuri de muncă la Buzău

O firmă japoneză a decis să înființeze o fabrică de cablaje la Buzău, fabrică ce ar urma să fie deschisă la sfârșitul acestei veri. Yazaki este o companie privată din Japonia, producătoare de componente auto, cu o tradiție de peste 90 de ani, și cel mai mare producător mondial de cablaje. Pre­zentă în peste 46 de țări, are peste 300.000 de angajați. Yazaki se află pe piața din România de 18 ani, mai exact din 2003, și are în plan să dezvolte cât mai multe proiecte.

„Firma japoneză Yazaki a hotărât să investească într-o fabrică din județul Buzău, unde va construi cablaje pentru industria auto. Aici vor fi angajați 500 de oameni și ar urma să fie deschisă la sfârșitul acestei veri, în zona industrială a orașului, mai exact pe șoseaua Spătarului”, a declarat prefectul Silviu Iordache.

Această nouă investițe va fi o oportunitate economică pentru județ. Compania are în plan să angajeze 500 de persoane, iar acest lucru va conduce către scăderea ratei de șomaj, care este destul de mare la nivel județean. Prefectul mai spune că, datorită noii autostrăzi, care în următorii trei ani ar trebui să devină funcțională, Buzăul va deveni „un hub de investiții pentru industrie și pentru servicii”. Investiția japoneză nu este una întâmplătoare, consi­deră Iordache, ci vine ca urmare a faptului că Buzăul va deveni un nod rutier datorită acestei autostrăzi.

Yazaki își va aduce echipamentele și utilajele într-o clădire deja construită pe Șoseaua Spătarului, deci investiția nu este foarte mare. „Aici nu vorbim de o investiție mare în bani, ci de un angajator care va angaja 500 de oameni, și asta ne dorim. Ne dorim să avem mai mulți angajați, pentru că avem o rată de șomaj destul de mare la nivelul județului Buzău și trebuie să o reducem”, a precizat prefectul Buzăului, Silviu Iordache.

Compania are deja trei fabrici in România, respectiv Ploiesti, Brăila și Caracal. Pe lângă acestea, mai există și centrele de design la Arad și Timișoara. În 2020, compania număra peste 8.000 de angajati.

Yazaki este un furnizor de servicii care poate furniza soluții complete de sisteme de distribuție și afișare electrice și electronice (EEDDS), sus­ținând OEM (Ori­ginal Equipment Manufacturer) de la conceptele inițiale până la proiectare și dezvoltare, producția de masă globală până la piesele de după vânzare.

Un comentariu

  1. … si angajatii or sa vina si cu bani de acasa, in ritmul acesta al salarizarii, nu?! Galbejitzii sunt de acord cu munca pe rupte,
    ca nu degeaba li se mai zice si workaholici, dar cu plata cel putin decenta, mai putin…

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker