Sănătate

Se redeschide spitalul din Râmnicu Sărat

După mai bine de un an de zile în care spitalul din Râmnicu Sărat a tratat doar pacienții cu Covid-19, subprefectul Viorel Holban a dat  vestea redeschiderii acestei unități medicale, menționând că aceasta a fost una dintre prioritățile sale de când a preluat funcția de la Casa Albă. Conform lui Holban, Direcția de Sănătate Publică a primit aprobările necesare de la Ministerul Sănătății, acestea fiind înaintate joi Prefecturii și conducerii spitalului din Râmnic. Teoretic, de astăzi unitatea sanitară ar putea face primele internări non-Covid, dar activitatea normală a spitalului ar urma să fie reluată începând de marți.

„Este o veste îmbucurătoare pentru cele peste 90.000 de persoane pe care spitalul le deservește, care în toată această perioadă au avut mult de suferit, fiind nevoite să se deplaseze până la Buzău pentru problemele de sănătate pe care le-au avut. Am dorit să redeschidem mai demult spitalul, dar între timp a venit valul al treilea al pandemiei, iar acest lucru nu a mai fost posibil, în condițiile în care a fost ocupat la capacitate maximă cu pacienți cu Covid-19, mulți dintre ei în stare gravă”, a precizat Holban.

Spitalul va îngriji în continuare pacienți cu Covid-19, pentru aceștia fiind rezervate 65 de paturi și alte cinci pentru secția ATI. Pentru a fi evitat pericolul infectării celorlalți pacienți, au fost amenajate circuite separate, după cum a precizat prefectul Silviu Iordache.

O veste mai puțin îmbucurătoare vine din partea Spitalului CFR Buzău vizat de autorități pentru trasferul pacienților post-Covid pentru recuperare. Din păcate, nu s-a putut ajunge la o înțelegere cu managerii spitalului. „Din păcate, nu am găsit înțelegere la conducerea Spitalului CFR, care a încercat tot timpul să se eschiveze, arătându-se dispusă să primească doar pacienți a căror stare de sănătate era una bună și care ar fi putut să fie externați. În ciuda eforturilor noastre, deși am detașat oameni, am făcut eforturi logistice cu tehnicienii de la Spitalul Județean Buzău ca să îmbunătățim infrastructura de oxigen, nu am transferat niciun pacient până acum. Din păcate, în prezent nu se transferă, nu avem niciun pacient transferat, pentru că nu am ajuns la o înțelegere și nici nu știu dacă vom ajunge”, a precizat prefectul Silviu Iordache

Articole similare