duminică, 11 aprilie 2021

Ne tâmpim ca la meteo

Vă mai amintiţi de piesa de succes printre amatorii stilului respectiv, al cărei refren spunea „Ne minţim ca la meteo”, cântată de What’s Up şi de Andra? Și de reacţia imbecilă a Institutului Naţional de Meteorologie, care a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului nici mai mult, nici mai puţin decât inter­zicerea difuzării acesteia pe motiv că ar aduce ­pre­judicii de imagine instituţiei care, în anii comunismului, era subiect de bancuri din cauza rateurilor pe care le dădea prognozelor, inclusiv celor pe termen foarte scurt?

Ei bine, iată că istoria se repetă: în plin scandal al revelionului de la TVR, Ministerul Sănătăţii cere aceluiaşi CNA să analizeze spotul video al unei clinici private care face reclamă la testarea Covid. Pe scurt, Delia cântă într-un club în faţa unui public tânăr, iar spectatorii îşi dau jos, rând pe rând, măştile. Melodia este „It’s my life” a lui Bon Jovi, iar finalul spotului este cât se poate de clar: „Ne putem lua viaţa înapoi doar dacă suntem RES­PONSABILI şi ne TES­TĂM”.

În acest timp, cât ­Mi­nisterul Sănătăţii se răsteşte la reclama clinicii respective – „care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spaţii aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecţie şi res­pectarea distanţării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR” – (i)responsabilii din direcţiile jude­ţene de sănătate publică habar nu au câţi oameni se încadrează în categoria care intră în prima etapă a vaccinării.

Și dacă tot suntem la reclame şi la vaccinuri, vă recomand să căutaţi pe internet reclama la Pepsi cu Fuego în rolul principal, cea în care se răsteşte la oglindă. Discutam, mai în glumă, mai în serios, pe tema acestor reclame cretine, întrebându-mă cui se adresează. M-a luminat un coleg: „Celor 56 la sută dintre cadrele didactice care refuză vaccinarea”.

2 COMENTARII

  1. Ne tâmpim și cu drobul de sare!
    S-au terminat de vaccinat 44% dintre cadrele didactice, cele care vor să se vaccineze, și se strică dozele rămase prin frigidere?

  2. Vizioneaza reclama cu ” Să n-ai afte-n gură”, apoi mai vorbim.
    Cine nu se vaccineaza din sanatate si invatamant, marș la sapat santuri la drumuri si poduri!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!