Actualitate

Înghesuială la Buzău la Poliţia Animalelor

Aproape 100 de persoane s-au înscris în judeţul Buzău pentru a ocupa un post în cadrul Poliţiei Animalelor, o structură nouă în cadrul Ministerului Afa­ce­rilor Interne. Sunt vacante un post de ofiţer de poliţie, două posturi de ofiţer cu specializarea medic veterinar şi trei posturi de agent de poliţie, prin încadrare directă din sursă externă.

Înscrierea a avut loc exclusiv online până la 28 decembrie 2020, fiind ­pri­mite astfel 91 de cereri. Jumătate dintre solicitanţi au optat pentru o funcţie de agent. Dintre cei care vor să fie ofiţeri de Poliţie, jumătate vizează funcţiile de veterinar, iar jumătate funcţia clasică de ofiţer.

Candidaţii au însă de trecut alte „filtre“ până în ziua probei scrise, care se va susţine în 23 ianuarie, într-un loc şi la o oră care urmează să fie comunicate.

Mai întâi va trebui să le fie validat dosarul (anunţul privind dosarele valide va fi publicat în 19 ianuarie), după care au de trecut ­eva­luarea psihologică, ultima probă înaintea celei scrise fiind proba de evaluare a performanţei fizice, pe care o pot susţine doar candidaţii declaraţi „apt“ din punct de vedere psihologic.

Proba fizică este de asemenea eliminatorie. Evaluarea performanţei fi­zice a candidaţilor constă în parcurgerea în întregime a traseului practic-aplicativ şi a elementelor care îl compun şi abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită. Proba se desfăşoară numai în săli de sport. Este declarat „promovat” candidatul care îndeplineşte baremul minim de 3’20”.

Concurenţa este mare însă pentru posturile de ofiţer cu recrutare din sursă internă. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău sunt scoase la concurs 16 posturi de ofiţer prin trecere a agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor, iar 176 de agenţi s-au înscris la concurs. Posturile scoase la concurs prin trecere în corpul ofiţerilor sunt în specializările: acţiuni speciale; cercetarea şi prevenirea criminalităţii; comunicaţii şi informatică; investigarea criminalităţii economice; investigaţii criminale; ordine publică; rutieră; siguranţă şcolară.

Înscrierile s-au făcut on-line, la unităţile de poliţie care au scos posturile la concurs, până la data de 28 decembrie 2020.

Articole similare

error: Continut protejat!!