Oare doamnelor și domnilor doctori și asistenți de la Spitalul Floreasca, intrați în grevă în apărarea medicului Mircea Beuran, nu le este rușine? Consi­deră că demiterea din funcția de șef de secție a doctorului Beuran este o măsură nedreaptă și spun că un caz cum a fost cel al pacientei care a ars în sala de operație este un ,,incident medical regretabil”, care ,,se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital”. Și ne mai spun acești domni și doamne doctori și asistenți că protestul lor e ,,atât în interesul nostru (al lor, n.r.), cât și al pacienților”.

Dar dacă asemenea tragedii cum a fost cazul femeii care a ars pe masa de operație – tragedie, nu ,,incident medical regretabil”! – se pot întâmpla oricând la Floreasca, atunci de ce toți acești doctori și asistenți care protestează nu au scos un sunet până acum? Unde era ,,interesul pacienților” până acum? Dacă nu mai puteți de grija pacienților, a condițiilor din spitale, de ce nu ați făcut grevă până acum, stimați doctori? Trebuia să vă întrerupeți munca, să vă legați de porțile spitalului, să strigați în fața Ministerului Sănătății, să alertați toți întreaga societate civilă. Să ne spuneți așa: dragi pacienți care vă plătiți asi­gurările medicale și ne plătiți și nouă salariile (bine mărite, apropo), uitați care-i treaba, la Floreasca puteți arde în orice zi, pe masa de operație!

Dar de ce nu faceți grevă, dragi doctori, că în țara asta am ajuns să ne construim singuri, prin efortul făcut de două doamne dintr-un ONG și prin donațiile a sute de mii de români, primul spital de stat pentru copiii bolnavi de cancer? De ce nu faceți grevă că tragedii cum a fost cea de la Colectiv nu pot fi gestionate în spitalele din țara noastră? De ce nu faceți grevă că, deși vi s-au mărit salariile consistent, în continuare șpaga la medic e la putere? De ce nu faceți grevă că venim la spital cu o banală apendi­cită și plecăm cu infecții care ne omoară? De ce nu faceți grevă că în continuare noi, pacienții, aducem de acasă medicamente, pansamente, așternuturi curate de pat? De ce nu faceți grevă când tot noi, pacienții, suntem nevoiți să ne dăm salarii întregi la clinici private, pentru că la stat nu avem loc sau nu putem fi tratați? De ce nu faceți grevă atunci când, în loc să fie tratați pacienții la spitalul de stat, sunt chemați de medici la clinicile lor private?

De ce nu faceți grevă, stimați doctori și asistenți, când știți foarte bine că sistemul de sănătate din România e prost gestionat și jefuit, de zeci de ani? De ce? Pentru că moartea noastră e doar un simplu ,,incident medical regretabil”, comparativ cu funcțiile voastre care trebuie să fie garantate pe viață, nu?

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Daca aceasta tragedie s-ar fi produs intr-un spital privat, in secunda doi ar fi fost inchis, luata licenta s a m d.
    Ceea ce se intampla in toate marile spitale de stat romanesti este impotriva noastra a tuturor. Nu am nimic cu profesionistii de top in actul medical, cum este si dr Beuran, dar aici este vorba de o activitate manageriala, evident defectuoasa, pentru care trebuie luate masurile legale imediate. Incercarea de a manipula opinia publica il descalifica pe acest medic, manager, sef, stapan, nici nu stiu cum sai mai zic, caruia ii convine mult mai mult sa ”opereze” in sistemul de stat.
    Daca priviti cu atentie in fiecare mare spital veti gasi peste tot astfel de ”monstri sacri” care nu mai au legatura cu actul medical decat ca afacere.
    Ne intrebam de ce nu se reformeaza sistemul medical! Unde se duc cca 8-9 miliarde euro din sistemul de sanatate, plus cei din sistemul privat???? Asta este dimensiunea ”afacerii albe”, netaxata cu TVA si alte facilitati.

Comments are closed.