Educație

FOTO – VIDEO / Cu cine s-a înfrățit Grădinița „Piticot”

Reprezentanți ai comunității locale și cadre didactice ale Grădiniței cu Program Normal „Piticot” Buzău au participat pe 31 martie, la un schimb de experiență în cadrul proiectului „Grădinițe înfrățite”, care a avut loc la Târgu Jiu.

Grădinița cu Program Normal „PITICOT” Buzău a fost gazda primei activități, ,,COPILARIE ÎN PAȘI DE DANS”, și cea de-a doua activitate. ,,PE URMELE LUI BRÂNCUȘI” s-a desfășurat la GPP „M. Eminescu” Târgu-Jiu . Activitățile sunt cuprinse în calendarul Proiectului Educativ Transfrontalier cu participare internațională „GRĂDINIȚE ÎNFRĂȚITE”, din Proiectul Național de Educație pentru Valori „Joc, respect și bucurie”.

Acțiunea a fost intitulată „Pe urmele lui Brâncuși” și a beneficiat de participarea, alături de cadrele didactice ale Grădiniței cu Program Prelungit „Mihai Eminescu” din Târgu Jiu, și de a repezentanților  fiecărei unități partenere: Grădinița cu Program Normal „Piticot” Buzău, Creșa-Grădiniță Nr. 8 „Prichindel” Cahul, Grădinița- Creșă de copii „Andrieș” Țînțăreni, raionul Anenii Noi, Republica Moldova .

Activitatea proiectului din luna martie-aprilie prevede schimbul de experiență dintre cadrele didactice din țările partenere, prin prezentarea sistemelor de învățământ și a unor exemple de bune practici și de a crea o punte de legătură între grădinițe și comunitatea locală, o punte de legătură între preșcolar și tradițiile și valorile culturale din România și  din Republica Moldova.

Experiența activităților cuprinse în calendar este apreciată  de cadrele didactice din unitatea GPN „PITICOT” Buzău, respectiv de  prof. înv. preșcolar  Elena Petrescu, Lica Sabinica și  Ioana Mihalcea,  pe care o descriu ca fiind „o zi în care ne-am simțit extraordinar! O zi plină de învățăminte! O zi plină de emoții! O zi petrecută alături de oameni dragi, de oameni frumoși și calzi!”, mărturisește  Elena Petrescu. De aceea,  mai transmite  Elena Petrescu, cadrele didactice de la G.P.N. „PITICOT” Buzău adresează mulțumiri oamenilor implicați în buna desfășurare a proiectului:  inspector școlar general Daniela Palcău, inspector școlar Educație Timpurie, Cristina Ivan, directorului de la Colegiul Economic, Georgeta Burducea, șefului Direcției Învățămint Cahul, Valeriu Baban, șefei Direcției de management al curriculumului, Mariana Cracan, directorului Angela Bogoș de la Creșa-Gradiniță nr. 8 „Prichindel” Cahul, Republica Moldova, cadrelor didactice din Cahul, din Anenii Noi, Țînțăreni, directorului Violeta Spinu de la Gradinița-Creșă Andrieș Țînțăreni, Anenii Noi, Republica Moldova, primarului din Țînțăreni, Anenii Noi, lui Vadim Bulgaru și părinților pentru sprijinul acordat.

Articole similare