Cultură

Caietele de la Țintești: „La mulți ani scriitorului Tudor Cicu!”

Colegii de condei de la revista de interes național „Caietele de la Țintelști”  îi urează astăzi „La mulți ani!” scriitorului Tudor Cicu, care împlinește  71 de ani. Născut la 5 aprilie 1952, sat Tătaru, comuna Comana, jud. Constanţa, inginerul Tudor Cicu este unul dintre cei mai prolifici scriitori din Dobrogea, membru al Uniunii Scriitorilor din România și colaborator al „Caietelor de la Țintești”.  Roxelana Radu, redactor șef al publicației, îi transmite „La mulți ani!”, sănătate și inspirație creatoare.

„La mulți ani scriitorului Tudor Cicu, colaborator constant al Caietelor de la Țintești! Sănătate, ani mulți și buni, inspirație creatoare!”, este mesajul scriitoarei Roxelana Radu pe pagina online a revistei.

Autor de poezie, roman, povestire, memorialistică, eseu, critică literară, Tudor Cicu a debutat în 2005 cu volumul de poezii „Cu marea în suflet”. Debutul în proză l-a făcut cu lansarea  volumului „Iarba de mare” (2006), după care a continuat cu povestiri :„Călător prin Valea Plângerii”, „Cu traista de basme prin lume”, „Balaurul mărilor”, „Azaplar”.

Opera sa a fost îmbogățită cu câteva romane: „Tătăruşca”, „Fata cu smochine”, „Copil din flori”, „Enigmatica Ema” și altele. Cel mai recent roman al scriitorului Tudor Cicu, pe care l-a scos de sub tipar cu doar câteva săptămâni înainte de declanșarea războiului din Ucraina, este „Pierduți prin Siberia” . Pentru acest volum, Cicu a fost recompensat, în octombrie, la Concursul Național de Literatură „Vasile Voiculescu”, cu premiul pentru romanul istoric, oferit de Asociația „Renașterea buzoiană”.

Lista sa de premii și diplome este bogată. Amintim câteva dintre acestea: Premiul I acordat de Liga scriitorilor din Vrancea, pentru „Liviu Ioan Stoiciu – Poezia şi subteranele ei”/2011. Premiul USR Filiala Dobrogea/ pentru „Istorie literară și eseu” -2011. Premiul „Victor Frunză” la a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de creaţie literară „Titel Constantinescu” pentru volumul „Cu traista de basme prin lume”. Premiul special pentru critică și eseu: Festivalul literar „Salonul literar” Panciu- 2014 și 2016. Premiul USR Filiala Dobrogea – pentru proză (cu romanul „Enigmatica Ema”)/2018.  Premiul 3 la Concursul Național de Proză Scurtă Nicolae Velea/2019.

Articole similare