Educație

FOTO | Proiect pentru protecția mediului cu parteneri din Spania, la Colegiul Național Pedagogic

Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” a desfășurat, în „Săptămâna verde”, a doua acțiune în cadrul proiectului Erasmus+ „Aquí y ahora: acción por el planeta” („Aici și acum: acțiune pentru planetă”), un proiect în parteneriat cu IES Los Castillos din Alcorcón/Madrid, Spania. Astfel, în „Săptămâna verde”, 26 de elevi spanioli și patru cadre didactice au participat la activități pe teme ecologice desfășurate sub formă de ateliere, dezbateri pe teme de economie circulară, prezentări de bune practici, vizite la Bancă de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale, în Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului și la Școala circulară nr. 11 din municipiul Buzău.

Ultima activitate desfășurată de elevii celor două licee în cadrul proiectului a fost plantarea unui copac în parcul Crâng, activitate care i-a făcut să conștientizeze  cu privire la responsabilitatea pe care o au față de natură.

Prima etapă a proiectului de Job shadowing a avut loc la începutul acestui an, în perioada 10-12 ianuarie. Atunci Diana Labajos, Lidia Fernández, Clara Corrales și Mercedes Gimenes, patru profesoare de la liceul din Spania, au participat la cursuri de științe, muzică și limbi străine, organizate la Colegiul Național Pedagogic și au discutat cu reprezentanții Primăriei, cu asociații și cu întreprinderi care derulează proiecte și programe legate de reciclare și economie circulară.

Articole similare