Educație

Consiliul Județean al Elevilor lansează invitația la „Discovery Hub”

Membrii Consiliului Județean al Elevilor își invită colegii buzoieni  să participe astăzi  la workshop-uri organizate în cadrul proiectului „Discovery Hub”, finanțat prin Fondul „Ştiințescu” Buzău, ediția III, implementat de către Fundația Comunitară Buzău în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) și Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR).

Este cel mai bun moment de a lua parte la experiențe de neuitat având în vedere faptul că stresul cu şcoala aproape s-a încheiat. Poate fi un altfel de moment de relaxare pentru cei care aleg să participe la atelierele de inteligență artificială, robotică, imprimantă 3D și biologie din cadrul proiectului. Acestea vor începe de la ora 13.00, la Iazul Morilor. Evenimentul oferă iubitorilor STEAM oportunitatea de a căpăta cunoștințe noi în ariile lor de interes. Organizatorii au pregătit  surprize și activități interactive, inclusiv experiența cu stațiile VR.

Astfel de activități au mai avut loc și se vor mai desfășura, până la vacanța de vară, sub coordonarea Consiliului Județean al Elevilor. Câteva sute de elevi au participat în acest an la astfel de activități din domeniul STEM, ne spune Theodor Irimia, președinte al acestui for reprezentativ. „Am strâns până în momentul de față 470 și ceva de participanți unici la evenimentele noastre. Apoi a venit oportunitatea care s-a numit <Fondul Științescu> și am accesat 20.000 lei pentru tineri. Acest proiect este făcut de tineri pentru tineri. Ne-am dorit de la acest proiect să cumpărăm  materiale ca să ne ajute să adaptăm educația pentru tinerii din ziua de astăzi. Am cumpărat materiale din zona de educație STEM. Le prezentăm elevilor modele de inteligență artificială  și  le explicăm cum se pot folosi cu avantaje și dezavantaje. Avem o imprimantă 3D, le vorbim despre robotică, pentru că vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor este și liderul echipei <Heart of RoBots>. Noi ne-am dorit să transformăm educația mai adaptată pentru tineri și să mergem către toți. Această ideea ne-a condus către dorința de a realiza un hub unde să vină elevii. Din păcate, eram limitați de buget și am zis că putem noi să mergem la tineri. Am reușit acest lucru în parteneriat cu Primăria. Suntem susținuți de Primărie care ne pune la dispoziție locația de la Iazul Morilor pentru întâlnirile noastre educaționale. Prin implementarea acestui proiect, membrii grupului de inițiativă ai CJE Buzău își doresc să familiarizeze tinerii cu domeniile roboticii, realității virtuale, medicinei, arhitecturii și chimiei, pentru ca aceștia să aplice în viața lor cunoștințele acumulate dar și să atragă noi membri în clubul de robotică local”, a explicat președintele Consiliului Județean al elevilor Theodor Irimia, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Fondul Științescu Buzău 3.0 este implementat de Fundația Comunitară Buzău în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și parteneri – companii locale: Somaco Grup Prefabricate, Romoil 2003, Clinica Angi San, Tina Prodcom – Zincare Buzau, Voestalpine  Railway Systems Romania, SLY Nutritia, Multiprod Energo, Snick, Travertec, DADA Comapel, Nikost Impex, Tehnostar.

Articole similare