Sport

Au făcut miniftobalul mare

România, învinsă dramatic în finala Europeanului

De 22 de lovituri de departajare a fost nevoie pentru a se decide câștigătoarea Europeanului Bosniac, o ediție dramatică, cu o finală care a suscitat mare interes și la Buzău.

România, campioană mondială en-titre, a fost învinsă dramatic de Serbia, sâmbătă seară, după un 1-1 la finalul timpului regulamentar și un scor final de 10 la 9 în favoarea Serbiei, țară calificată în premieră într-o finală. Până la ediția din 2024, vecinii noștri nu depășiseră faza sferturilor de finală.

România a fost condusă cu 1 la 0, a dominat apoi copios și a reușit egalarea prin Balea. Golul al doilea n-a mai venit, iar sârbii au fost mai norocoși la loviturile de departajare, ratând o singură dată, spre deosebire de tricolori, care au făcut-o de două ori. Ai noștri se calificaseră în ultimul act după o semifinală dramatică, decisă tot la penalty-uri, cu Kazahstan, adversara din finala Campionatului Mondial de anul trecut.

România este cea mai decorată echipă la nivelul bătrânului continent. Tricolorii mai cuceriseră de șase ori trofeul la Europene, însă ultimul triumf s-a consemnat tocmai în 2015. Între timp, a venit, însă, Cupa Mondială, reușită care a ridicat mult cota minifotbalului în România. Toate meciurile naționalei au fost transmise în direct de un post de profil, cu acoperire națională.

La această ediție a Campionatului European, niciun jucător buzoian nu a făcut parte din lotul pregătit de Virgil Bejenaru. Component al delegației tricolore a fost, însă, Cristian Lupu, în calitate de director tehnic. Buzoianul a fost ales, recent, membru în Comitetul Executiv al Federației Europene de Minifotbal. La turneul bosniac a fost prezent și Cezar Ionescu, în calitate de arbitru. În prezent, oficialul buzoian este profesor la Liceul cu Program Sportiv și unul dintre cei mai bine cotați antrenori de fotbal la nivel juvenil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare