Opinii

Trei primari buzoieni de sută la sută

În județul Buzău, alegerile locale din data de 9 iunie au adus un rezultat rar întâlnit în politica românească. Trei primari, toți reprezentanți ai Partidului Social Democrați, au fost aleși cu un procent de sută la sută, candidând singuri pe buletinul de vot.

Astfel, la Vâlcelele, Liviu Bărăgan, a obținut 726 de voturi, la Pardoși, Iulian Preda, a fost ales cu 201 voturi, la o prezență la urne de 77 la sută. „Nu am avut emoții, dar am muncit pentru rezultatul acesta. Am candidat singur în competiție. Am avut o prezență de 77 la sută, destul de mare. Am strâns 100 la sută…”, a declarat Preda pentru „Agerpres”.

La Odăile, Grama Cristache a fost ales cu 307 voturi, cu o prezență la vot de aproximativ 65 la sută, similară cu cea de acum patru ani. „Am candidat singur, nu a fost alt contracandidat. Am avut o prezență în jur de 65 la sută, aproximativ egal cu procentul din 2020. Ne propunem ca bunul Dumnezeu să ne ajute să facem lucruri bune pentru comunitate. Ca și primar am înregistrat la alegeri de 100 la sută…”, a spus acesta pentru aceeași sursă.

La nivelul județului Buzău, prezența la vot la locale a fost de 55,40 la sută, indicând un interes considerabil din partea electoratului pentru aceste alegeri locale. Aceste rezultate remarcabile reflectă nu doar lipsa competiției, ci și încrederea pe care comunitățile locale o au în candidații lor, fapt ce poate aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea locală sub administrațiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare