Educație

FOTO | Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10, preocupată de incluziunea copiilor cu nevoi speciale și de digitalizare

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10 Buzău desfășoară activități în cadrul proiectului „Împreună pentru un viitor mai  bun”, primul proiect Erasmus+ la care a aplicat după ce a obținut, în anul scolar 2023-2024, certificarea ca şi „Grădiniţă E-twinning”. „Împreună pentru un viitor mai bun” este un proiect care are drept priorități incluziunea copiilor cu CES și digitalizarea, a fost aprobat la data de 30 iunie 2023.

În perioada 27 mai-4 iunie,Georgiana Cocuța Dima și Georgiana Maria Tucă, cadre didactice titulare la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.10, au participat la prima mobilitate din cadrul proiectului, denumită „Non-formal for inclusion”. Aceasta a avut loc la Roma, în Italia. Furnizorul acestui curs de formare a fost EDU2GROW, cu sediul principal în Portugalia.

Cele două cadre didactice, pe pe parcusul a șapte zile de formare, au abordat cele mai noi metode în învăţare incluse în mobilitatea Erasmus+  precum „Ce este incluziunea? Ṣcoala incluzivă şi societatea incluzivă”, „Comunicarea non-verbală în mediul de lucru şi în clasă”, „Jocuri pentru îmbunătăţirea comunicării”, „Instrumente pentru lucrul cu grupuri” și „Activităţi pentru lucrul cu grupul”.

Georgiana Dima spune despre această mobilitate că a oferit cadrelor didactice din unitatea buzoiană de învățământ posibilitatea „de a descoperi noi culturi, de a îmbina utilul cu plăcutul, de a schimba şi împărtăşi impresii şi experienţe în privința copiilor cu nevoi speciale, precum și oportunitatea de a ne perfecţiona stilul şi metodele de predare  şi de a ne adapta nevoilor zilnice ale copiilor  şi schimbărilor permanente în educaţie”.

O altă mobilitate în cadrul proiectului se va desfășura în perioada 2 octombrie-11 noiembrie, la Napoli, Italia. Tema va fi de data aceasta „Digitalizarea” și vor participa cadrele didactice Georgeta Popa şi Mariana Zahiu.

Articole similare