duminică, 20 septembrie 2020

Concurs de vis! Marina Baboi, patru titluri de campioană la Naţionalele de seniori şi tineret!

Marina Baboi rămâne cea mai rapidă româncă, după o evoluţie formidabilă la Campionatele Naţionale de seniori şi tineret (U23), desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute, la Cluj Napoca.

Eleva profesoarei Doinea Voinea venea pe „Cluj Arena” din postura de dublă campioană naţională la ultimele două ediţii, şi la 100, şi la 200 de metri, dar şi cu o motivaţie imensă de a reuşi un concurs bun şi de a-şi păstra supremaţia absolută în sprintul românesc.

Vineri seară, în prima zi a competiţiei, sprintera buzoiană a câştigat, de o manieră impresionantă, finala la 100 de metri. După ce a obţinut cel mai bun timp din calificări (11.68 s), Marina a fost de-a dreptul senzaţională în finală, într-o cursă pe care a încheiat-o în 11.63 s, cel mai bun timp alergat în România în acest an, cu două sutimi peste cel al marii sale rivale, Camelia Gal, învinsa ei în finala de pe „Cluj Arena”.

După titlurile naţionale obţinute vineri seară, la 100 de metri, Marina a revenit pe pistă, a doua zi, şi pentru cursa de 200 de metri unde, din nou, victoria a fost totală. A condus cursa încă din start şi nu a dat nicio şansă adversarelor, iar ca satisfacţia să fie deplină, timpul obţinut, 23,78 s reprezintă şi un nou PB pe această distanţă! Învinsa ei a fost din nou Camelia Gal, clujeanca încheind cursa la 8 sutimi în spatele Marinei!

2020 a fost, astfel, cel de-al treilea an consecutiv în care buzoianca a dominat categoric finalele naţionale de seniori şi tineret în cursele de 100 şi 200 de metri, ei revenindu-i ultimele 12 medalii de aur şi, implicit, ultimele 12 titluri de campioană naţională de seniori şi tineret!

Palmaresul Marinei a ajuns acum la un extraordinar număr de 178 de medalii, din care 134 sunt de aur, iar la Campionatele Naţionale are acum 62 de titluri de campioană, 12 medalii de argint şi 3 de bronz!

Marina Baboi: ,,Cele mai dorite şi mai muncite medalii de până acum!”

Cele patru titluri naţionale cucerite la Cluj Napoca i-au produs o imensă satisfacţie Marinei, i-au oferit încredere şi motivaţie după o perioadă destul de dificilă, pe care chiar ea o recunoaşte, într-o postare pe Facebook, la câteva ore după finala de la 100 de metri: „Medaliile de astăzi (n.r. vineri) au fost, poate, cele mai dorite şi mai muncite de până acum. A fost un an dificil pentru noi toţi, în special pentru sportivi. Însă, astăzi, ceea ce m-a bucurat cel mai mult, în afară de titlurile obţinute, a fost energia voastră, a tuturor celor din tribună, pe care v-am simţit atât de aproape. V-am simţit, dar şi auzit mai mult ca oricând. Şi vă mulţu­mesc! Le mulţu­mesc şi celor ce au fost lângă mine de acasă, ţinuţi şi ei departe de stadion din pricina legilor în vigoa­re. Am fost şi sunt un sportiv care a dat în permanenţă dovadă de respect şi care, prin munca lui, s-a impus şi este respectat. Pentru mine aceste lucruri sunt mai presus de orice! Restul nu contează!”.

O nouă provocare urmează pentru Marina Baboi peste două săptă­mâni (19-20 septembrie) tot la Cluj Napoca, unde va avea loc Campionatul Balcanic de seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!