Sport

Încă un derby. Al patrulea pentru Metalul

Derby cu repetiție în seria a II-a, într-un format în care Metalul și Focșani se pot întâlni în acest sezon de șapte ori. Este al patrulea meci direct între cele două fruntașe ale clasamentului, după cele două din sezonul regular și primul din play-off, jucat acum câteva săptămâni.

Sâmbătă, de la 17.00, Vali Stan și echipa sa au însă oportunitatea de a evalua jocul vrâncenilor sub noua conducere tehnică, la cârma căreia a fost instalat brașoveanul Călin Moldovan. În rest, miza locului I nu prea există, buzoienii conducând autoritar seria și beneficiind de un program care-i avantajează, cu trei meciuri pe teren propriu în rundele 6, 7 și 8.

Nu va fi ultima confruntare dintre Metalul și CSM, întrucât etapa a opta din play-off le va aduce din nou față în față, de data aceasta pe sinteticul „Cornel Negoescu”. Până pe 11 mai, atunci când este programat meciul, buzoienii își vor fi adjudecat matematic locul întâi al seriei. Algoritmul de disputare al Ligii a III-a oferă posibilitatea ca în acest sezon să se dispute nu mai puțin de șapte derby-uri. După prima rundă de baraj, Metalul și Focșani s-ar putea duela în finala către eșalonul doi, în cazul în care atât buzoienii, cât și gruparea de pe Milcov, își vor câștiga duelurile cu echipele din „Seria Moldovei”.

Nu mai departe de 6 aprilie, Metalul triumfa pe teren propriu, după un meci câștigat cu 3 la 0, rezultat care consolida temeinic poziția fruntașă a alb-albaștrilor.

Precedente există deja. Nu mai departe de anul trecut, Foresta și Ceahlăul și-au disputat derby-ul nordului țării inclusiv în ultimul baraj, Sucevenii își câștigaseră seria, dar au cedat în fața galben-negrilor conduși de Cristi Pustai.

Articole similare