Sport

Back in business. Gloria reia meciurile din Liga Florilor

După o pauză de aproape o lună, cauzată de meciurile naționalelor, fetele de la Gloria reiau întrecerea internă, prima partidă fiind programată chiar în week-end, în deplasare, contra celor de la Măgura Cisnădie. Delegația buzoiană urmează să se deplaseze încă de vineri către Sibiu, urmând ca partida să se joace sâmbătă, de la 18.00.

Pentru Gloria, campionatul aduce doar miza orgoliului, obiectivul schimbat din mers vizând ocuparea unui loc cât mai bun la finalul sesiunii 2023-2024.  Cu 31 de puncte,  Buzăul ocupă locul 7, la mare distanță de Râmnicu Vâlcea, echipa de pe 5. Cele 12 puncte ar putea fi, teoretic, recuperate, însă numai o anomalie sau o înlănțuire de accidente ar putea-o propulsa pe Gloria în Top 5.

Buzăul are, ce-i drept, doar 21 de meciuri jucate, față de 22 ale vâlcencelor, dar și un program infernal, cu Rapid, Baia Mare (deplasare) și CSM București. Cel puțin după cum s-a jucat în acest sezon, este greu de crezut (dacă nu imposibil!) că buzoiencele vor putea obține 6 puncte cu primele două clasate. Ultima etapă se va juca la Mioveni, cu o echipă decimată din cauza colapsului financiar.

În cea mai recentă întâlnire, Gloria a dispus pe teren propriu de Măgura, 27 la 21. Se întâmpla pe 17 februarie, în Cupa României. În Liga Florilor, tot buzoiencele au avut câștig de cauză, reușind să treacă de sibience cu 30 la 27, undeva în noiembrie 2023.

Cele cinci partide rămase din campionat îi pot oferi, însă, un indiciu viitorului antrenor, Pablo Morel. Francezul va viziona cu certitudine evoluțiile Gloriei, urmând a decide ce jucătoare va păstra și ce piese îi mai sunt necesare pentru a construi o echipă competitivă.

Dacă este să luăm în calcul statistica, echipa din acest sezon nu a excelat nici în atac, nici în apărare. Defensiva a dus, se pare, greul, în contextul în care, cu 595 de goluri primite, Gloria se poate compara cu echipe mai bine clasate, precum Brăila.

Pauza competițională n-a fost alimentată și de vești privind transferurile. Ultima mutare sigură, deja perfectată, a fost anunțată undeva la finele lunii martie, atunci când Gloria anunța mutarea franțuzoaicei Sabrina Abdellahi. La capitolul zvonuri, se pare că Yaroslava Burlachenko ar fi semnat cu Bistrița, însă niciuna dintre grupări nu a formulat un anunț în această privință.

Articole similare