Sport

O junioară de la Gloria, a doua în ierarhia mondială

Antonia Mănică vizează locul întâi în top

Antonia Mănică de la Gloria Buzău traversează un sezon excelent, în care a obținut clasări bune la toate competițiile la care a participat. Constanța este principalul atu al adolescentei de 17 ani, factor care a ajutat-o să obțină punctele care au contribuit la ascensiunea până pe locul secund în clasamentul  mondial World Karate Federation. Două locuri 7, două clasări pe poziția a cincea și un bronz obținut la Fujairah (Emiratele Arabe Unite) sunt rezultatele obținute la cele mai recente cinci întreceri importante din Youth League.

Cele 1.375 de puncte pe care le-a adunat îi oferă sportivei de la Gloria oportunitatea de a o detrona chiar pe lidera clasamentului mondial,  unguroaica Emma Lili Loyal. Mănică va avea această ocazie chiar la proximul concurs important, cel de la Coruna. Pe coasta galiciană, adolescenta va trebui să se claseze mai bine decât sportiva maghiară, conjunctură care ar putea aduce rocada la vârful ierarhiei WKF.

Antonia Mănică este bucureșteancă, ea fiind transferată la Gloria de la Scorpion Karate Club. Tânăra face naveta, întrucât se antrenează la Buzău, dar urmează liceul în capitală.

WKF este singura federație de karate recunoscută de Comitetul Internațional Olimpic. Tokyo 2020 a fost prima ediție când probele de karate s-au derulat la Jocurile de Vară, fiind unul dintre cele cinci sporturi noi acceptate în programul olimpic.

Articole similare