Economic

Apar primii muncitori pe două loturi din A7

Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că urmează să fie emis ordinul pentru începerea lucrărilor de pe primele două loturi ale Autostrăzii A7, cele care au contractele de execuție semnate. Astfel, vor apărea primele șantiere pentru construirea a 49 de kilometri de pe Autostrada Ploiești-Pașcani.

Autostrada A7 Ploiești-Pașcani are în total 13 loturi, iar pe secțiunea Ploiești-Buzău contractele de execuție s-au semnat pe 7 și 16 iunie. Pentru lotul 1 Ploiești-Mizil (21 km) constructor este asocierea Pizzarotti-Retter, în timp ce pe lotul 2 Mizil-Pietroasele (28 km) va lucra asocierea româno-bulgară Coni-Trace. Cele două contracte sunt de execuție, deci de la emiterea ordinelor de începere constructorii trebuie să intre în șantier în aproximativ o lună, dar organizarea de șantier se poate face și mai repede. „Ordinele de începere a lucrărilor pe loturile 1 și 2 de pe tronsonul Ploiești-Buzău vor fi emise în luna august, așa cum am fost astăzi informat de către conducerea companiei CNAIR”, a transmis Cătălin Urtoi.

Pentru lotul 3 Pietroasele-Buzău, Curtea de Apel București a amânat decizia cu privire la contestația depusă pentru 11 iulie, ajungându-se astfel la a patra amânare pentru acest lot, cel mai întârziat din sectorul Ploiești-Buzău.

Întregul sector Ploiești–Buzău al A7 (Autostrada Moldova) are o lungime totală de 63,25 km și o valoare estimată de construcție de 4,3 miliarde lei, alocați prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Lotul 3 va avea șase noduri rutiere, 160 de hectare de perdele forestiere, 42 de poduri și pasaje, patru spații de servicii moderne, dotate inclusiv cu stații de încărcare electrice.

De asemenea, pentru tronsonul Buzău-Focșani, Cătălin Urtoi a specificat că așteaptă să fie anunțate rezultatele pentru cele patru loturi în câteva săptămâni, cu speranța că nu vor interveni alte probleme neprevăzute. „Se așteaptă ca în câteva săptămâni, să fie anunțate rezultatele pe cele patru loturi de pe tronsonul Buzău-Focşani, asta dacă nu intervin alte neprevăzute. Să sperăm că până în August 2022 vom avea un rezultat din partea Comisiei de Evaluare”, a mai precizat Cătălin Urtoi pe pagina sa de Facebook. Urtoi a mai anunțat că se lucrează la caietele de sarcini pentru secțiunile Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani, licitațiile urmând să fie lansate la sfârșitul lunii, iar în august să fie desemnați constructorii pentru secțiunea Buzău-Focșani.

Un comentariu

  1. Chiar puteti crede ca aștia sunt capabili sa faca vreun metru din această autostrada? Pentru semnarea ordinului de incepere a lucrarilor le trebuie trei luni! Ăștia sunt cu ,,o să, studiem, analizam, vom face” ! Ei spun tot timpul ca ajutăm românii, de parcă i-a pus dracul acolo, nu românii, ori cine știe !

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker