Federația Română de Handbal a publicat datele de desfășurare a partidelor din primele eșaloane și Cupa României. Partidele din Liga Florilor se vor desfășura sâmbăta și miercurea, prima rundă fiind prevăzută pentru 31 august, iar ultima pe 20 mai. Cea mai mare pauză, între 13 noiembrie și 7 ianuarie, va fi cauzată de participarea naționalei la Campionatele Mondiale din Japonia.

Cupa României la ­femi­nin va avea 16-imile pe 15 ianuarie 2020, optimile pe 15 februarie, sferturile pe 11 martie și turneul final pe 25-26 aprilie anul viitor. De notat că, la tragerile la sorți, va exista o singură urnă de extrageri, biletele introduse în urnă fiind inscripționate cu numere de la 1 la numărul de echipe corespunzător fiecărei faze a competiției. Liga Zimbrilor se va disputa după același sistem ca și precedenta ediție, cu play-off și play-out.

Partidele din prima ligă masculină vor avea loc joia și duminica, prima etapă urmând să se dispute pe 29 august, sezonul regulat încheindu-se pe 26 martie 2020, cu o pauză de iarnă între 12 decembrie și 30 ­ia­nuarie. Primele opt clasate vor evolua în play-off, împărțite în două grupe, în perioada 8 aprilie – 10 mai 2020. Finala și meciu­rile de clasament vor avea loc între 14 și 28 mai anul viitor. Ocupantele locurilor 9-14 din sezonul regulat vor evolua în play-out, jucând fiecare cu fiecare, între 5 aprilie și 21 mai 2020.

La masculin, Cupa României va începe pe 3 noiembrie cu 16-imile, optimile sunt programate pe 8 decembrie, sferturile de finală pe 15 decembrie, iar turneul final în perioada 4-5 aprilie 2020. În prima etapă a noului sezon, la fete, Gloria o va întâlni pe Universitatea Cluj, iar la băieți HC Buzău va debuta pe terenul nou promovatei CSM Reșița.

DISTRIBUIȚI
loading...