luni, 01 iunie 2020

Ion Dobre, despre legea care dă liber părinților când școlile se închid din cauza vremii: „Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Gândiți-vă și la sectorul privat!”

Senatorii au adoptat miercuri un proiect ­le­gislativ privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ. Proiectul merge la ­Ca­mera Deputaților, for decizional în acest caz.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu. (….) Persoanele au dreptul la zile libere plătite, pe toată perioada în care autoritățile competente decretează închiderea unităților de învățământ respective”, se arată în proiectul inițiat de deputați ALDE și PSD.

Beneficiarii acestui proiect de act normativ sunt „părinții ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învă­țământ, precum și părinții copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ”.

Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale, mai prevede proiectul.

„Parlamentarii fac o competiție între ei, cine are mai multe propuneri legislative”

Liderul Sindicatului Învățământ Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre crede că respectivul proiect de lege este o nouă inițiativă inutilă a guvernanților actuali.

„Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Este în spiritul a ceea ce se aprobă acum, adică prostii și tâmpenii, nimic serios. Cine plătește zilele libere? Sta­tul sau angajatorul? Și la privat ce faci? Pune-te și în locul patronilor. Viscolul se prelungește, șco­lile rămân închise și el trebuie să își onoreze comenzile, dar angajații își iau liber. O glumă! Eu cred că parlamentarii nu au ce face și fac o competiție între ei, cine are mai multe propuneri legislative”, a declarat Ion Dobre.

Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților.

loading...
error: Content is protected !!