Educație

Ziua Mamei, sărbătorită printr-un festival-concurs la Grădinița nr. 10

În majoritatea grădinițelor, în aceste zile copiilor li se oferă posibilitatea să își demonstreze dragostea pentru cea care stă mereu lângă ei și le sprijină pașii în viață. Este vorba despre manifestările organizate de cadrele didactice cu preșcolarii pentru a sărbătorii „Ziua mamei”.

Una dintre grădinițele buzoiene care reușește foarte bine să facă acest lucru este Grădinița cu Program Prelungit nr.10. Aici, în data de 6 martie, a avut loc Festivalul „E ziua ta, mămico!”, aflat la ediția a 10-a. Este un proiect care a pornit în urmă cu zece ani, în care s-a implicat întreg colectivul de cadre didactice. Festivalul face parte dintr-un proiect educativ mai amplu, intitulat „Pentru tine, mama mea!”, și care conține trei activități principale: organizarea unei expoziții-concurs intitulată „Dar pentru mama”, organizarea unui  Festival-concurs „E ziua ta, mămico!” și a unui simpozion dedicat cadrelor didactice intitulat „Gânduri pentru mama”.

Anul acesta,  Festivalul–concurs <E ziua ta, mămico!> s-a adresat învățământului preșcolar și clasei pregătitoare din învățământul primar.

„De la an la an,  acest proiect educativ a devenit reprezentativ pentru învățământul preșcolar buzoian, ceea ce a dus la creșterea  vizibilității și prestigiului  Grădiniței cu Program Prelungit nr.10 în comunitate. Prin momentele  artistice cu tematica specială, atent pregătite de cadrele didactice, 545 de copii au urcat pe scena Sălii Consiliului Județean Buzău pentru a-și arăta dragostea și recunoștința față de cea care le-a dat viață”, spun organizatorii.

Evenimentul a avut loc în prezernța inspectorului școlar general Daniela Palcău și a inspectorului pentru Educație Timpurie Cristina Ivan, din partea Inspectoratului Școlar Județean Buzău, și a referentului artistic Adriana Dobrița,  din partea Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău.

Anul acesta Trofeul festivalului a fost câștigat de formația de dans „Buburuzele”, îndrumată de educatoarele Corina Fătu și Mădălina Tutunea, impresionând juriul prin prestația, costumele și veselia  debordantă.

Toti copiii participanți au primit diplome, medalii, trofee și mărțișoare dulci din partea Consiliului Județean Buzău și Primăriei Municipiului Buzău prin intermediul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău.

Organizatorii mulțumesc tuturor copiilor participanți, cadrelor didactice implicate în îndrumarea acestora, părinți și bunici prezenți la eveniment, cât și principalilor parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Consiliul Județean Buzău, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker