Economic

5 biostimulatori recomandați în producția legumelor

Biostimulatorii sunt substanțe care se aplică în culturile agricole pentru a stimula absorbția de substanțe nutritive din sol, implicit a proceselor metabolice necesare pentru creșterea  și dezvoltarea plantelor. Plantele au nevoie de un aport de astfel de substanțe în perioadele mai dificile, când nutriția le este afectată de diferiți factori cum ar fi seceta, gerul, anumite boli sau atacurile dăunătorilor.

Biostimulatorii sunt recomandați pentru orice tip de cultură în condițiile amintite mai sus, iar în cele ce urmează îți vom prezenta care sunt cele mai eficiente soluții de acest tip pentru culturile de legume. 

Alga

Produsele din această gamă sunt biostimulatori de creștere pentru legume de natură organică, fiind obținuți din substanțe extrase din alge marine. Două dintre cele mai cunoscute produse din această gamă sunt Alga 300 și Alga 600.

Alga 300

Este un produs recomandat pentru culturile de cartofi și tomate afectate de îngheț, secetă, accidente tehnologice sau climatice, dar și pentru alte tipuri de culturi Datorită conținutului bogat de aminoacizi de origine vegetală, hormoni naturali din plante, vitamine, minerale și alte substanțe benefice, crește rezistența plantelor la stresul biotic și abiotic, îmbunătățește sinteza și alte procese metabolice.

Alga 600

Este recomandat pentru aceleași soiuri de legume, pe care le ajută să depășească perioadele dificile, sporindu-le rezistența la îngheț și crescând totodată randamentul și calitatea culturilor. De asemenea stimulează dezvoltarea rădăcinilor și îmbunătățește conținutul de clorofilă care contribuie la derularea altor procese metabolice esențiale.

Almagerol Essence

Este folosit cu maximul de eficiență în culturile de ardei, ceapă, mazăre și cartof, însă este recomandat și pentru vița de vie și diferite tipuri de cereale.

Dincolo de efectul direct pe care îl are asupra plantelor, acest biostimulator are și efect adjuvant, îmbunătățind efectele produselor de protecție a plantelor.

Produsul ajută plantele și stimulează repornirea vegetației după perioada de iarnă, stimulând și dezvoltarea rădăcinilor care astfel își pot mări capacitatea de absorbție în proporție de 75-100%.

Totodată, întărește sistemul imunitar al plantelor în perioadele de circulație intensă a agenților patogeni și ajută la refacerea țesuturilor vegetale afectate de grindină.

 Leili 2000

Acesta este tot un produs obținut din alge marine, fiind foarte ușor absorbit de plante, dar cu adaos de macro si microelemente chelatate EDTA. Datorită substanțelor din componența sa, previne căderea florilor și a fructelor în culturile de tomate și cartofi, însă produsul este recomandat pentru majoritatea tipurilor de culturi.

De asemenea, ajută la creșterea cantității de nutrienți absorbiți de plante, asigurând totodată și un aport echilibrat de microelemente și macroelemente. Astfel, plantele cresc într-un ritm mai rapid și au o mai bună productivitate.

Nu în ultimul rând, Leili 2000 ajută la recuperarea rapidă a culturilor după perioade de îngheț, secetă sau stres chimic generat de anumite substanțe.

Wuxal Aminocal

De această dată vorbim de un produs menit să combată carențele de calciu, zinc și mangan la o gamă variată de legume cultivate în câmp sau în spații protejate. Ne referim la culturile de varză, ardei, conopidă, salată, roșii, ceapă, vinete, castraveți, morcovi, cărora li se adaugă și pomi fructiferi precum prunul, mărul sau cireșul, dar și culturile cu viță de vie.

Datorită conținutului ridicat de calciu, zinc, mangan, dar și aminoacizi și polipeptide naturale, îmbunătățește coloritul fructelor și perioada de depozitare după recoltare.

Tot din gama Wuxal, mai trebuie menționate produsele Aminoplant, Amino și Ascofol.

 Indiferent ce biostimulatori vei folosi, nu trebuie să faci niciodată greșeala de a confunda aceste produse cu îngrășămintele. Acestea din urmă conțin substanțele nutritive vitale pentru hrana plantelor, care nu se regăsesc în compoziția biostimulatorilor. Produsele din această gamă au doar rolul de a stimula absorbția acestor nutrienți și de a îmbunătăți procesele metabolice, însă în lipsa unor cantități suficiente de îngrășăminte efectul lor este nul.  

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker