Educație

18 eminescieni, premiați la un concurs internațional de Religie

18 elevi  ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” au fost premiați la concursul național cu participare internațională „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”, ediția a VII-a.

Este vorba despre elevii Andrei-Mircea Bălan, clasa a  XI-a G,  Costina Simona Begu, clasa a -X I-a, Nicoleta Bosneanu, clasa a XII-a A, Andreea-Miruna Dincă, clasa a  XI-a G, Darius Constantin Dobrin, clasa a IX-a J, Daria Mălina Dobrinescu, clasa a XII-a A, Andreea Dragoman, a XI-a G, Elena Andreea Moise, clasa a XI-a G, Robert Popa a IX -a J, Eduard Cristian Popescu, clasa a VII-a, Andreea Daria Rîmniceanu, clasa a X-a E, Bianca-Andreea Ștefan, clasa a X-a A, Marcu Ștefan-Alin, IX D, Ionuț Frigea, clasa a  IX-a D, Ionuț Negoiță, clasa a-XI-a G, Robert Tesloveanu, clasa a X-a I, și Alina Vișan, a XI-a H.

Ei au obținut premii și mențiuni și au fost răsplătiți pentru participare și pentru performanța lor  de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei care le-a oferit cărți. De asemenea, cărți au fost oferite și de către Biserica „Cuvioasa Parascheva”, iar de la Solaris plant  au primit dulciuri. Premierea a avut loc  duminică 5 martie , în Duminica Ortodoxiei, la Biserica „Sfânta Parascheva”.

Creații ale elevilor eminescieni care s-au bucurat de aprecierea juriului

Elevii participanți la concurs au fost invitați  să rezolve subiecte pe tema rugăciunii, potrivit nivelului lor de vârstă. Unul dintre subiecte a fost realizarea unei rugăciuni. De altfel,  tema acestei ediţii a fost „Rugăciunea, aripă spre cer”. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva creații ale elevilor emonescieni care au fost apreciate de juriu.

Rugăciune pentru înțelepciune

Doamne Atotștiutorule și Dătătorule de viață,

Cel ce a mea viață mi-ai văzut și călăuzit,

“Cărarea mea şi firul vieţii mele Tu le-ai cercetat şi toate căile mele mai dinainte le-ai văzut.”

Ajută-mă pe mine, pe semenii mei,

În Tine pacea să ne-o regăsim,

Căci toți suntem ai Tăi fii,

Și poartă-ne cu lumina Ta,

Prin noaptea adusă de păcatele noastre,

Care s-au revărsat peste noi, pentru ca Tu să ne ierți,

Și prin prisma timpului să ne înveți,

Să îi iubim iară pe cei de lângă noi.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh! Amin!

Maica Domnului, fii ocrotitoarea vieții mele!

Maica Domnului, protejează-mi viața de toate conflictele și de toate problemele, ferește-mă de toate relele și blestemele, ocrotește-mă de toate bolile, binecuvântează-ne pe mine şi pe familia mea și ajută-mă atunci când am probleme şi dă-mi dragostea ta cea sfântă și mare. Amin.

Doamne-ți mulțumesc

Mă voi închina, Doamne,

Spre a mulțumi din toată inima,

Voi aduce mulțumiri pentru credința Ta,

Căci în zilele când te-am chemat,

Doamne, Tu m-ai încurajat,

Mi-ai ascultat rugăciunea cu atenție,

Sufletul Tu mi-ai încurajat cu putere,

Astăzi îți mulțumesc, Doamne,

Pentru viață și glasul tău binevoitor!”

Psalmul 138, 3: „Cărarea mea şi firul vieţii mele Tu le-ai cercetat şi toate căile mele mai dinainte le-ai văzut”

Eu pe Tine Te-am urmat și pe toate le-am străbătut sub vegherea Ta pentru a nu cădea în văpaia amarnică a lucrurilor necinstite. Pășesc cu încredere pe cărarea făurită, uit de griji și suferințe. Luminează-mi calea, însuflețește-mi gândul cu cât mai multe bucurii! Fie-mi firul vieții puterea strașnică deținută de Atotputernicia Ta! Mintea-mi fie deslușită să aleg drumul cel bun! Prin toată umilința mea Te implor: veghează-mă până la sfârșit pentru a nu mă lăsa doborâtă de obstacole. Ajută-mă să nu cad în prăpăstii căci doar Tu îmi dai toată voința, încrederea și claritatea minții! Oricând Te chem, simt că sufletul meu este mereu aproape de Tine, iar „ochii” Tăi plini de milă veghează întotdeauna asupra mea și a viitorului meu. Slavă Ție, Doamne, Bunătății încredințate nouă prin iubirea Ta veșnică, care este mai presus de meritele noastre! Ție Îți mulțumim pentru călăuzirea pașilor noștri deoarece, noi, credincioșii, suntem conștienți de prezența Ta Atotștiutoare, Tu fiind creatorul oricărui bun existent pe firul vieții noastre. Amin!

Articole similare