Economic

WDP investește 6 milioane de euro pentru aproape 4 hectare de depozite în Buzău

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, continuă să investească pe piața din România. În prezent, WDP finalizează achiziția unor terenuri din zona București, o investiție ce se ridică la suma de 10 milioane de euro. Mai mult, dezvoltatorul are în plan să extindă și câteva spații logistice la Buzău și în zona Clujului.

La Buzău, beneficiarul investiției este retailerul Metro. Prin urmare, dezvoltatorul belgian are în plan să extindă depozitul pe care îl are în Buzău cu aproape 40.000 de metri pătrați (4 hectare) pentru retailerul Metro. Contractul de închiriere va fi pentru o perioadă de 12 ani.

Aceasta nu este singura investiție de acest fel din Buzău. În anul 2018, WDP anunța construirea unui depozit de 20.000 de metri pătrați (2 hectare) care urma să fie finalizată și predată beneficiarului, respectiv Ursus, în toamna anului 2019. Dunwell Industrial Brokerage a fost agenția care a finalizat procesul de întemeiere al primei sale tranzacții din zona Moldovei, facilitând astfel un nou pol de business la Buzău. Acum, investiția pe care o anunță WDP este pentru o su­prafață dublă comparativ cu cea din 2019, ajungând la 6 milioane de euro.

„Pe lângă noua suprafață construită pentru producătorul de bere Ursus în Buzău, WDP va dezvolta alți aproximativ 3.750 de metri pătrați pentru Metro. Li­vrarea este planificată pentru al doilea trimestru din 2022, iar investiția va fi de peste 6 milioane de euro. Metro semnează un contract de 12 ani pentru acest spațiu”, se arată în raportul financiar al WDP aferent primului semestru din anul 2021.

Dezvoltatorul are în desfășurare, doar pe piața din România, opt proiecte de investiții cu termene de finalizare până la jumătatea anului viitor; proiecte care însumează 107 milioane de euro, scrie profit.ro.

Anul trecut, WDP a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a continua investițiile în România și a extinde portofoliul. Finanțarea a fost făcută pentru construcția de noi proiecte imobiliare în centre logistice importante, cu scopul de a consolida infrastructura logistică. Anul trecut, WDP deținea în România 25 de proprietăți închiriabile, cu o suprafață totală de peste 623.000 de metri pătrați și o suprafață de aproape 400 de hectare de teren destinat extinderii.

Belgienii de la WDP au investit în România peste un miliard de euro, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de mili­oane de euro. Familia de investitori, cu exponentul său Tony de Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni. Pentru Cluj, investitorii au în plan să dezvolte un depozit cu o suprafață totală de aproximativ 20.000 de mp, având o investiție de aproximativ 10 milioane de euro.

,,Realizarea unui depozit pre-închiriat pe un termen lung, cu o suprafață totală de 19,600 metri pătrați, ce se bazează pe un buget de investiții de aproximativ 10 milioane de euro”, se preci­zează în raportul financiar pe care l-au publicat cei de la Warehouses De Pauw, raport aferent primului semestru al anului 2021.

Articole similare