Sport

CSM Rm. Sărat, campioană națională la oină Juniori 1!

 Avalanșă de medalii pentru râmniceni: argint la Juniori 2 (oină pe iarbă), argint și bronz și la oină pe plajă și cei mai buni la bătaia mingii cu bastonul

Reînființarea secției de oină, în primăvară, a fost una dintre cele mai inspirate decizii luate de Clubul Sportiv Municipal Rm. Sărat! Performanțele au început să apară la scurt timp. În iunie, la Mioveni, echipa de fete U18 devenea vicecampioană națională, iar cea de U16 cucerea medaliile de bronz! După alte două luni, nivelul performanțelor a crescut și a venit rândul băieților să confirme boomul pe care îl cunoaște sportul nostru național la Rm. Sărat! Echipa de juniori 1 a devenit campioană națională, iar cea de juniori 2 vicecampioană, la Campionatele Naționale de la Cumpăna, în județul Constanța! Și asta nu a fost tot! Tinerii râmniceni s-au făcut remarcați și la oină pe plajă, la Eforie Nord, unde au cucerit tit­lul de vicecampioni naționali la Juniori 1 și medaliile de bronz la Juniori 2. Tot pe litoral a avut loc și prima ediție a Campionatului Na­țional de bătaie a mingii cu bastonul. Și aici, în clasamentul pe echipe (formate din trei jucători) s-a impus CSM Rm. Sărat, în timp ce în clasamentul individual primul loc a fost ocupat de râmniceanul Valentin Cristea.

Lot CSM Rm. Sărat: Cristi Constantin, Valentin Cristea, Adrian Dobrotă, Leonardo Dumitrescu, Silviu Tudorache, Andrei Enache, Robert Manole, Cătălin Zanfir, Daniel Jugaru, Alexandru Tudorache, Alex Radu, Andrei Radu, Nicolas Anton, Dănuț Miroiu, Cosmin Răteanu, Alexandru Iordache, Andrei Andro­nache, Andrei Movileanu, Tibi Boțo­can, Vlad Zamfir. Antre­nor: COSMIN BĂLAN

Campionatul Național de Oină – Juniori 1

 • CSM Rm. Sărat – Izvorul Chiuiești 9-6
 • CSM Rm. Sărat – Spicu Horia 17-4
 • CSM Rm. Sărat – Avântul Frasin 18-0
 • CSM Rm. Sărat – Hoina Craiova 8-7
 • CSM Rm. Sărat – CS Surdila Greci 8-5

Clasament final

 1. CSM RM. SĂRAT 15 p.
 2. Izvorul Chiuiești 11 p.
 3. Hoina Craiova 11 p.
 4. CS Surdila Greci 9 p.
 5. Spicu Horia 9 p.
 6. Avântul Frasin 5 p.

Campionatul Național de Oină – Juniori 2

 • CSM Rm. Sărat – Avântul Frasin 6-4
 • CSM Rm. Sărat – Spicu Horia 9-8
 • CSM Rm. Sărat – Hoina Craiova 6-10

Clasament final

 1. Hoina Craiova 18 p.
 2. CSM RM. SĂRAT 14 p.
 3. Spicu Horia 10 p.
 4. Avântul Frasin 6 p.

Campionatul Național de Oină pe plajă – Juniori 1

 • CSM Rm. Sărat – Spicu Horia 9-7 – grupă
 • CSM Rm. Sărat – Victoria Surdila Greci 9-0 – grupă
 • CSM Rm. Sărat – Izvorul Chiuiești 12-10 – semifinale
 • CSM Rm. Sărat – Hoina Craiova 9-14 – finala

Clasament final:

 1. Hoina Craiova
 2. CSM RM. SĂRAT
 3. Izvorul Chiuiești
 4. Spicu Horia

Campionatul Național de Oină pe plajă – Juniori 2

Clasament final:

 1. Hoina Craiova
 2. Spicu Horia
 3. CSM RM. SĂRAT
 4. Avântul Frasin
 5. Victoria Surdila Greci

Mai sunt șanse la medalii: intră în luptă și fetele!

Federația Română de Oină, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Clubul Sportiv Victoria Cumpăna organizează, în perioada 7-8 august, Campionatul Național de Oină Senioare și Junioare și Cupa României la Oină Senioare și Junioare.

La Campionatul Național de Oină Senioare, care va avea loc sâmbătă, 7 august, vor participa echipele: Someșul Cășeiu, Progresul Băilești, Avântul Frasin, CSM Rm. Sărat, CSS 2 Baia Mare și Dacia Mioveni. La Cupa României la Oină Senioare, care va avea loc duminică, 8 august, vor participa echipele: Someșul Cășeiu, Progresul Băilești, Avântul Frasin, CSM Rm. Sărat și Dacia Mioveni. Astăzi și mâine însă fetele vor începe  Campionatul Național de Oină pe plajă – Junioare I și II și Senioare. Șapte echipe și-au anunțat participarea la cele trei competiții, care vor avea loc pe Plaja Belona din Eforie Nord: Someșul Cășeiu, Progresul Băilești, Dacia Mioveni 2012, Râmnicu Sărat, Spicu Horia, Avântul Frasin și CSS 2 Baia Mare.

Cosmin Bălan, artizanul succeselor

Parte a unui proiect care cuprinde autoritățile locale, dar și sponsori din mediul privat, cel de care se leagă performanțele secției de oină de la CSM Rm. Sărat este profesorul Cosmin Bălan. Un binecunoscut om de sport din zona Rm. Sărat, Bălan are două mari pasiuni, fotbalul și oina, iar în ceea ce privește sportul nostru națio­nal a făcut adevărate minuni. Pentru Cosmin, recentul titlu național de la Cumpăna este cel de-al treilea din carieră, după cele din 2008, de la ambele ca­tegorii de vârstă, Juniori 1 și Juniori 2. Un an 2008 în care Bălan are trecut în palmaresul personal și un titlu de campion național la fotbal O.N.S.Ș., cu echipa Școlii Gimnaziale din Râmnicelu. Tot la fotbal, în 2010 și 2011, Bălan are două titluri de vicecampion național la O.N.S.Ș, pentru ca, în 2016, să mai bifeze o performanță similară și la oină! Un palmares remarcabil pentru profesorul de sport dedicat sută la sută meseriei – ,,fiind profesor la Școala Râmnicelu, am lucrat cu elevii non stop după ore, iar în week-end făceam meciuri amicale fete cu băieți. Am reușit să aduc și copiii din Râmnic, care s-au alăturat proiectului meu” – după cum își amintește, pentru OPINIA, cel pe care microbiștii locali și-l amintesc cu siguranță din perioadele Puiești, Olimpia Rm. Sărat sau, până sezonul trecut, component al staff-ului celor de la Metalul. ,,A fost o săptămână de vis, rezultatele excepționale obținute de sportivii noștri de la CSM Rm. Sărat la toate categoriile de vârstă la Campionatele Naționale punându-ne pe treapta cea mai înaltă a oinei din România. Cel mai râvnit trofeu, de campioni naționali, a ajuns în vitrina clubului nostru! Mulțumim tuturor care au fost lângă noi! Sunt mândru că antrenez acești copii de aur și îi iubesc enorm pe gladiatorii mei! Vreau să mulțumesc domnului primar Sorin Cîrjan, consilierilor locali care au aprobat bugetul secției de oină, sponsorilor noștri, Campus TV, Recaș Villas, dar și domnului vicepreședinte al Consiliului Județean, Felix Rache,  pentru tot sprijinul acordat și nu în ultimul rând prietenului meu Ciprian Barbu (n.r. consilierul primarului Cîrjan) care a avut cea mai mare încredere în mine și în acești copii minunați!’’ a declarat, pentru OPINIA, antrenorul Cosmin Bălan.

Articole similare