Economic

Vrei sa-ti cumperi masina electrica? De ce este important sa ai propria statie EV

Automobilele electrice cresc in popularitate pe zi ce trece. Daca in trecut erau extrem de scumpe, acum, automobilele electrice pot fi achizitionate la preturi rezonabile. In plus, daca iti doresti sa protejezi mediu si sa contribui la diminuarea poluarii din oras, poti gasi automobile electrice la mana a doua la preturi mai mici decat cele de pe piata de automobile noi.

Cu toate acestea, inainte de a achizitiona o masina la mana a doua este indicat sa faci cercetari amanuntite cu privire la provenienta acesteia. Poti solicita un istoric auto al masinii la RAR, pentru a te asigura ca nu achizitionezi o masina care a trecut prin accidente grave sau care este furata, deoarece exista multe persoane care vor sa profite de cei care nu cunosc aceste minime detalii. De asemenea, este important sa citesti foarte atent contractul inainte de a-l semna.

Masinile electrice au numeroase avantaje, cel mai important fiind faptul ca nu polueaza mediul inconjurator. Prin urmare, achizitionand la un vehicul electric ajuti la protejarea mediului si la diminuarea noxelor din aerul respirat.

Intretinerea autoturismului este mai ieftina, deoarece are mai putine piese puse in miscare spre desebire de un atoturism clasic. Prin urmare poti uita de schimbarea uleiului, a bujiilor, a filtrelor, antigelului si de kiturile de distributie. In plus, automobilele hibride sunt scutite de plata impozitului anual.

De ce sa achizitionezi propria statie EV pentru masina electrica

Un alt avantaj este costul redus al energiei electrice. Incarcand autoturismul acasa, la propria statie EV, sau la statiile din benzinarii, economisesti foarte multi bani. O incarcare completa, la peco, costa in jur de 30-60 de lei, in schimb, achizitionand propria statie EV de incarcare, pretul scade considerabil.

Daca inca ai retineri in a cumpara un autoturism electric din cauza posibilitatii de incarcare, trebuie sa stii ca poti achizitiona propria statie EV pentru acasa. In acest fel te asiguri ca de fiecare data cand pleci la drum masina ta este incarcata si nu vei ramane in pana.

Daca in tecut depindeai de statiile de incarcare din peco, acum poti avea propria statie de incarcare acasa. Astfel, pretul de incarcare al masinii scade considerabil.

Desigur, poti folosi o priza clasica, cu adaptor, insa cu ajutorul unei statii incarcare electrice de uz casnic, masina se va incarca de pana la 8 ori mai rapid si va consuma mult mai putin curent, scazand astfel pretul facturii la electricitate.

La ce detalii trebuie sa fii atent cand achizitionezi o statie de incarcare EV 

Achizitionarea unei statii electrice de incarcare a masinii, nu este o investitie minora, insa costul acesteia se va amortiza in timp. In plus, nu mai depinzi de statiile de incarcare din peco si nu mai pierzi timp asteptand sa incarci masina. Iata insa cateva detalii la care trebuie sa fii atent cand achizitionezi o statie EV:

  • Puterea statiei – aceasta influenteaza timpul de incarcare.
  • Numarul de terminale – daca ai mai mult de o masina electrica, este important ca statia EV sa aiba mai multe terminale de incarcare.
  • Locul in care instalezi statia – Daca statia de incarcare va fi instalata la exterior trebuie sa fie rezistenta la temperaturi extreme (de la cel mai scazute, din timpul iernii, la cele mai ridicate, din timpul verii).
  • Reglarea puterii de incarcare – este importanta atunci cand vrei sa folosesti si alte electrocanice. Astfel, poti scadea puterea de incarcare a statiei pentru a da posibilitatea electrocasnicelor sa functioneze la parametri optimi.
  • Existenta unei sigurante care sa protejeze atat statia cat si reteaua electrica, in cazul unui scurtcircuit sau a unei pene de curent.

In concluzie, folosind propria statie de incarcare a autoturismului, costul de incarcare scade considerabil.

Un alt mod de a economisi electricitate si de a reduce costul facturii electrice este inlocuirea becurilor clasice cu becuri LED. De asemenea, este important sa aprinzi lumina doar in camerele in care o folosesti si sa scoti toate aparatele electrice, inclusiv incarcatoarele telefoanelor din priza, in momentul in care nu le mai folosesti.

 

Articole similare