Administrație

Neagu: Podul de la Vadu Pașii este gata

Podul de la Vadu Pașii va fi inaugurat în aceste zile, a anunțat președintele Consi­liului Județean, Petre Emanoil Neagu, marți, după ședința deliberativului județului. Conform acestuia, noul pod, cons­truit în apropierea celui afectat de inundațiile din vara anului 2005, este gata, dar constructorul mai are de făcut câteva retușuri și marcarea benzilor de circulație.

„Podul de la Vadu Pașii va fi operațional într-o perioadă scurtă de timp. Mai sunt câteva retușuri și nu aș vrea ca, după ce îi dăm drumul, să ne întoarcem să mai facem câte ceva pe acolo. Podul ar putea fi operațional și astăzi (marți, n.r.), dar mai sunt câteva lucruri de făcut pe care nu vreau să le facem după recepția carosabilului. Ori­cum, după ce se va da drumul la circulație oficial – pentru că, să fim clari, se mai trece pe acest pod, poate seara, când nu mai este nimeni pe acolo, poate oamenii vor să îi facă probe – se va lucra în continuare la celelalte lucrări la pragul de fund, la ceea ce a mai apărut, însă nu și la podul cel nou care va fi dat în circulație”, a spus Neagu.

Noul pod de la Vadu Pașii are o lungime totală de 689 de metri, din care 350 de metri peste râul Buzău și o lățime de 7,8 metri, două rampe de acces de 178 și, res­pectiv 161 metri. Construcția lui a costat 33.370.488,76 lei, din care 31.712.537,91 au fost bani de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, restul fiind contribuția Consiliului Județean.

Articole similare