miercuri, 20 ianuarie 2021

VIDEO | Toma: ,,Ne ocupăm și ne vom ocupa de toate persoanele care nu pot pleca din acasă”

Număr record de ­vizua­lizări pentru o înregistrare video postată de primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook, în care acesta prezintă acțiunile municipalității de distribuire a pachetelor cu alimentele pentru buzoienii aflați în izolare sau pentru persoanele vârstnice și singure: în nici cinic ore, acesta a înregistrat peste 16.000 de vizualizări, 250 de comentarii și 201 de distribuiri.

,,Iată că situația a devenit îngrijorătoare, a crescut numărul de persoane izolate la domiciliu. Am vrut să ­veri­fic la fața locului cum se pune în aplicare decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență privind acele persoane care se află în suferință în această perioadă și nu se pot deplasa de acasă. Marți au fost împărțite peste o sută de pachete, miercuri dimineață, la prima oră, s-au mai repartizat 26 de pachete, iar telefoanele sună încontinuu. Ne ocupăm și ne vom ocupa de toate persoanele aflate în această situație, dar și de persoanele care solicită ajutor la unul dintre telefoanele 0238.710.339 – este vorba ­des­pre telefonul de la Direcția de Asistență Socială, unde patru echipe sunt în permanență pregătite pentru a se deplasa, între orele 8.30 și 16.00 la oameni acasă pentru diferite servicii, precum cumpărare de alimente, de medicamente sau livrare de pachete la familiile sau persoanele care sunt în izolare – sau la 0238.955, care funcționează 24 de ore din 24, numărul de apel pentru Poliția Locală care s-a transformat într-un call-center pentru această ocazie”, spune primarul Constantin Toma.

Cu această ocazie, el lansează un apel la res­pectarea tutoror prevederilor actelor normative emise de autoritățile locale și centrale în legătură cu criza infecțiilor cu coronavirus: ,,Așa cum se știe, de miercuri, de la ora 12.00, nimeni nu se mai poate deplasa de acasă decât în niște condiții speciale. Vă rog din suflet să păstrați ordinea și să respectați ceea ce s-a impus și prin Ordonanța militară nr. 3 de marți noapte. Este vorba despre sănătatea fiecăruia dintre noi, sănătatea fiecărui om drag și sănătatea comunității noastre. Vă mulțumesc foarte mult și vă rog încă o dată să ne res­pectăm și să respectăm ceea ce autoritățile centrale și locale au hotărât pentru a ne putea salva de această situație groaznică prin care trecem cu toții”, a mai spus primarul Constantin Toma în înregistrarea video ­postată pe pagina sa oficială de Facebook.

De unde se mai pot cumpăra bilete Trans Bus
Începând de joi, 26 martie, și până vineri, 3 aprilie, buzoienii mai pot achiziționa bilete pentru autobuzele ­operatorului municipal de transport în comun doar din cinci puncte ale municipiului: Gară (Tohăneni), Big (Profi), Bazar (Profi), Piața Dorobanți și Catedrala Sfântul Sava (Banca Transilvania). Tonetele vor funcționa zilnic în intervalele orare 6.00-9.00 și 13.00-18.00, iar sâmbăta și duminica vor fi închise.
Începând cu data de 4 aprilie 2020, toate tonetele Trans Bus se vor închide până pe data de 24 aprilie 2020, urmând ca de a doua zi să fie redeschise  pentru eliberarea de abonamente și bilete până pe data de 1 mai. ,,În toată această perioadă se pot achiziționa abonamente și bilete prin SMS sau direct din autobuze la POS-urile instalate sau la partenerii noștri (magazine) identificate prin afișul <Punct vânzare bilete Trans Bus>. Mai multe detalii privind achiționarea de bilete și abonamente prin SMS găsiți pe situl www.transbusbuzau.ro”, se arată într-un comunicat de presă al Trans Bus.

 

RER dezinfectează străzile
Miercuri și joi, începând cu ora 10.30, RER SUD efectuează acțiunea de de­zinfecție a tuturor străzilor din municipiul Buzău, cu soluție dezinfectantă pentru supra­fețe, PEROXAN FORTE, produs avizat de Ministerul Sănătății.  Această acțiune se va desfășura cu frecvență săptămânală, informează operatorul municipal de salubritate.

 

2 COMENTARII

  1. DOMNULE PRIMAR, EXISTA VREO MASURA PENTRU ASOC. DE PROPRIETARI PENTRU CURATENIA CORECTA ( CU DEZINFECTANTI ) PE CASA SCARILOR ?????? PE SPIRU HARET ( LA VILE ) DE LUNI DE ZILE SE DA SUPERFICIAL CU APA CHIOARA, DESI AM ANUNTAT ADMINISTRATORUL ASOCIATIEI SI ACEAASTA O SINGURA DATA PE SAPTAMANA . BALUSTRADA E PLINA DE PRAF . SI PLATIM PERSONALUL , NU AVEM RESTANTE ! VA RUGAM LUATI MASURI URGENTE !

  2. Ce fac ce-i care sant batrîni si au cabinetul la 2,5 km si trebuie sa se duca sa-si ia reteta lunara,nu au posibilitate de a avea declaratia,nu calculatoare? 2 ore nu sant suficinte,11-13

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!