miercuri, 20 ianuarie 2021

Încep să curgă dosarele penale pentru buzoienii care fug de carantină și izolare

Doi buzoieni s-au ales cu dosare penale pentru că au fugit, unul dintr-un centru de carantină și unul din izolatorul aflat la UPU a Spitalului Județean. În cazul unui bărbat aflat într-un centru de carantină, jandarmii buzoieni au întocmit documentele de constatare pentru infracțiunea de “zădărnicirea combaterii bolilor”, respectiv pentru ­ne­respectarea măsurilor de carantină, dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, după ce acesta a fost depistat de dispozitivul  de  jandarmi  încercând să fugă. A fost interceptat și reintrodus în cameră de către oamenii legii, fiind luate măsuri suplimentare de supraveghere în zona centrului. Persoana în cauză a fost introdusă în carantină în data de 23 martie, ca urmare a constatării nerespectării măsurii de izolare la domiciliu.

Totodată, printr-un apel la 112, a fost sesizat faptul că o persoană internată la Secția UPU a Spitalului Județean Buzău, într-un izolator special destinat celor reveniți din străinătate și care prezintă simptomatologie de coronavirus, a părăsit respectiva locație fără a avea aprobarea cadrelor medicale. Au fost alertate forțele de ordine aflate în serviciu, persoana fiind depistată în scurt timp, pe stradă, împreună cu iubitul ei, de o patrulă mixtă polițist-jandarm. Pe numele persoanei care nu a respectat măsurile dispuse de autorități a fost   întocmit   dosar   penal   sub   aspectul   săvârșirii   infracțiunii   de   “zădărnicirea combaterii bolilor”. Direcția de Sănătate Publică a dispuns introdu­cerea acesteia în carantină instituționalizată, sub pază asigurată de IJJ Buzău. În carantină a fost introdus și iubitul fetei.

Până la data de 25 martie, în județul Buzău pentru 3176 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Alte 74 de persoane se află în carantină, iar pentru 12 dintre aceste persoane s-a încheiat miercuri perioada de carantină instituționalizată.

loading...
error: Content is protected !!