vineri, 23 octombrie 2020

VIDEO | Și-a lansat primul videoclip la vârsta la care a învățat să citească

Maria Ilie are numai 8 ani și a reușit să realizeze și să lanseze primul său videoclip. Pe lângă realizările sale în domeniul artistic, care sunt impresionante pentru un copil de vârsta sa, pentru că cele mai multe pot fi trecute la capitolul „în premieră”, ca și acesta, de altfel, Maria Ilie este un copil comunicativ, vesel, sociabil, căruia îi plac mișcarea și plimbările în aer liber, această din urmă preocupare putându-se sesiza și din videoclipul ei intitulat „Voi zbura până la stele”, lansat în prima săptămână din septembrie.

„Momentul mult așteptat! Lansarea videoclipului primei mele piese! Mul­țumesc echipei răbdătoare cu care am lucrat la videoclip, Raluca Crăciun, Ionuț Ilie și Cristian Turcu. Mulțumesc domnului profesor Cristian Faur pentru minunata piesă!”, își exprimă bucuria pe pagina sa de Facebook, ca o artistă profesionistă, Maria Ilie.

Deși abia lansat, videoclipul a început să obțină vizualizări și foarte multe aprecieri și mesaje de încurajare de a merge mai departe, mesaje pe care Maria le citește, pentru că, spune tatăl ei, „acum este în clasa a II-a, știe să citească, și o bucură foarte mult mesajele pri­mite”.

Până la acest videoclip Maria a urmat pași importanți care o recomandă de pe acum pentru o carieră artistică. A urmat cursuri de teatru, muzică și dans cu Alin Gheorghișan, Dan Dimitriu și Alina Cimpoeru, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase.

Reamintim că Maria Ilie este fetița care, la numai șase ani și jumătate, a jucat într-un spectacol de revistă pentru copii.  Ea a câștigat la vârsta de cinci ani concursul „Mihaela Runceanu” și trofeul „Golden Junior Music Fest” la grupa ei de vârstă, și a debutat în ajunul Crăciunului anului 2019, la vârsta de șase ani jumătate, în spectacolul „Nepoții lui Tănase”, pe scena Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București, împreună cu alți 38 de copii ­ta­len­tați. A fost cea mai mică steluță  din primul spectacol de revistă pentru copii din istoria teatrului românesc, la „Contantin Tănase”, un spectacol complet, care a îmbinat deopotrivă muzica, teatrul și dansul.

Faptul că Maria a continuat cu seriozitate de om mare pregătirea în dome­niul artistic după această re­ușită din spectacolul „Ne­poții lui Tănase“, dovedește că inițiativa profesorilor Dan Dimitriu, Alin Gheorghișan și Alina Cimpoieru, de a-i acorda o un loc între steluțe, nu a fost întâmplătoare, că au văzut în ea un talent veritabil și l-au pus în valoare chiar dacă acesta se manifesta la o vârstă fragedă.

De altfel, pasul făcut de Maria în ceea ce privește pregătirea  artistică  la mo­dul profesionist în cadrul Artistic Class a fost făcut chiar cu ocazia acestui spectacol de teatru. „Noi am fost la concursul <Lumini Sonore by Ozana Barabancea> unde Cristi Faur, Ozana Barabancea și o altă profesoară de muzică din București au fost în juriu. Maria a participat împreună cu o altă fetiță  cu care a fost colegă în spectacolul de la Constantin Tănase,  și au obținut locul I și trofeul acestui concurs”, povestește Gabriel Ilie, tatăl Mariei.

Mezina „familiei” ARTISTICCLASS

În prezent, Maria Ilie este mezina familiei ARTISTICCLASS și a debutat cu melodia „Voi zbura până la stele”. Videoclipul pentru această melodie a fost rea­lizat cu o echipă de profesioniști din Râmnicu Sărat, coordonată de fratele ei, Ionuț Ilie, și de regizorul Cristian Turcu.

Despre realizarea ei, Cristi Faur scrie pe pagina sa de socializare: „Maria Ilie este me­zina familiei ARTISTCLASS și debutează azi (n.r., 5 septembrie) cu melodia „Voi zbura până la stele”. Atentă la detalii, și-a realizat videoclipul cu o echipă de profesioniști din Râmnicu Sărat, condusă de fratele ei Ionuț Ilie și regizorul Cristian Turcu. Îi plac vocalizele cele mai complexe și orice provocare muzicală este pasiunea ei principală. Ambiția, talentul, exigența și seriozitatea cu care își tratează orele de studiu și de pregătire profesională ne dă convingerea că drumul ei către succes este garantat 100%”. Reușita Mariei are în spate multă muncă, multe ore de exercițiu. „Maria a exersat un an de zile la Artist Class, la Cristi Faur, tehnici vocale, tehnici de respirație. După un an de zile, Cristi Faur a compus această melodie și a scris versurile, special pentru Maria. O echipă din Râmnicu Sărat, împreună cu fratele ei au ajutat-o să realizeze acest videolcip. Am lansat videoclipul pe youtube, pe pagina Artist Class, dar și pe pagina ei proprie. Acum va intra în următoarea clasă la nivelul următor, ea încheind clasa <Artist One>. Este primul proiect de anvergura aceasta pe care îl inițiază Faur, o premieră, cel mai inovator program de Start-Up artistic din România”, a declarat Gabriel Ilie, tatăl Mariei.

Pregătirea Mariei la Artistic Class a început în septembrie anul trecut. Copiii au fost selectați în funcție de aptitudinile lor vocale  și au fost selecționați zece dintre ei, în clasă Maria fiind cea mai mică dintre aceștia; ea a împlinit opt ani în luna aprilie.

Carieră artistică de la vârsta de 4 ani presărată cu multe trofee

Cu toate că nu are decât opt ani, Maria a câștigat zeci de premii și trofee, printre care trofeul festivalului „Lumini Sonore by Ozana Barabancea”, în mai 2019. A început să cânte de la vârsta de 4 ani și a obținut numeroase trofee la concursurile la care a participat. Are acasă o vitrină  plină cu trofee, pentru că odată cu vârsta a crescut și numărul și importanța reușitelor artistice.

Reamintim că anul  2018 a fost  pentru Maria Ilie unul plin de realizări cu multe succese la concursurile de mu­zică. La Brașov a obținut premiul cel mare și trofeul Golden Junior Music Fest la grupa ei, după ce a primit note frumoase din partea unui juriu cu notele la vedere și atent la detalii, din care a făcut parte Paula Seling, care i-a acordat nota 9,90.

Maria moștenește talentul muzical al tatălui ei, Gabriel Ilie, care, deși nu a urmat o carieră muzicală a obținut numeroase premii artistice la concursurile la care a participat. Reamintim că Gabriel Ilie, comisar șef de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Bu­zău, a câștigat ediția din 2017 a festivalului Ministerului Afacerilor Interne cu o creație folk proprie. El a obținut premiul I la Secțiunea Muzică Folk a Festivalului național al artiștilor amatori. Gabriel Ilie a mai câștigat și Premiul al III-lea la secțiunea Grup folk a concursului, iar în 2012, chiar locul I la secțiunea Muzică Ușoară.

loading...
error: Content is protected !!