miercuri, 27 mai 2020

VIDEO | Podul Marghiloman, redeschis circulației rutiere

Podul rutier din imediata vecinătate a Complexului Marghiloman ar putea fi repus în funcțiune, mai întâi pentru circulația rutieră, chiar astăzi, a anunțat primarul Constantin Toma în primul raport către buzoieni din acest an, pe care l-a postat în format video pe pagina sa oficială de Facebook. Acesta spune că, imediat după încheierea lucrărilor la calea rutieră, vor fi demarate cele pentru trotuare și pentru bretelele adiancente podului.

,,Am ales să facem primul filmuleț pe podul de la Marghiloman, pentru că, iată, datorită vremii bune, începând probabil de joi, se va circula cu mașinile pe acest pod. După ce se va finaliza acest pod pe partea rutieră, pe partea auto, se va lucra manual pe partea de trotuare și sperăm ca, în funcție de vreme, să reușim să dăm drumul și la circulația pie­tonală. Se lucrează, în acest moment, la proiectul pentru strada Republicii, care va fi refăcută în totalitate, inclusiv trotuarele; bineîn­țeles, vom realiza și bretelele care țin de acest pod și vom îmbunătăți, sub aspect vizual, această intrare în oraș de pe Șo­seaua Brăilei”, a spus Toma.

Reamintim că pasajul rutier din zona Marghiloman a fost închis circulției în vara anului trecut, după ce o bucată de beton a aproape zece metri s-a ­des­prins și a căzut pe breteaua care duce către ieșirea din municipiu spre Brăila. Costurile lucrărilor la podul Marghiloman – care a fost dat în folosință acum 49 de ani fără a fi vreodată rea­bilitat în acest interval de timp – au fost suportate din bugetul local și din fonduri guvernamentale, ultimele în valoare de 1,5 milioane euro, bani alocați de guvernul Dăncilă.

Primarul Constantin Toma mai spune că, în acest an, o bună parte dintre investițiile municipalității vor fi finanțate din fonduri europene: ,,În ceea ce privește investițiile pe fonduri europene, am accesat la ­ma­xim toate axele care au fost disponibile. Așa cum am mai spus, vom reface astfel primele trei străzi mari din Buzău; pe 31 ianuarie vom desface ofertele și sper ca în câteva luni să începem efectiv lucrul la aceste trei mari străzi (Transilvaniei, Unirii și Aleea Industriilor, n.r.). Vom avea autobuze electrice, vom avea investiții în trei școli din Buzău, vom avea o grădiniță, vom avea investiții într-o creșă. Vom avea investiții în gestionarea inteligentă a traficului, vom avea investiții în transformarea Pieței Dacia într-un adevărat centru al unui oraș care își dorește cu adevărat să ajungă un oraș de vârf. Sunt convins că proiectul pe care îl avem, atât în zona economică, cât și în zona educațională, în cea socială și în cea cultu­rală va ajuta Buzăul să mai facă un mic pas spre ceea ce dorim cu toții, un oraș dezvoltat, de top, de care să fim mândri, să locuim și să trăim aici și să ne bucurăm împreună de condițiile de viață mai bune decât în anii trecuți”, a mai spus primarul Constantin Toma în primul raport către buzoieni din acest an, pe care l-a postat în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

Început de an în Buzău….

Gepostet von Constantin Toma am Dienstag, 14. Januar 2020

2 COMENTARII

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!