Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Teatrul „George Ciprian”

Pe 28 ianuarie, ora 11.00, buzoienii sunt așteptați la  cea mai recentă premieră a Teatrului „George Ciprian”. Spectacolul „Cartea Junglei” aduce pe scenă povestea captivantă a lui Mowgli, un băiat indian orfan, crescut de o haită de lupi sălbatici, care pornește într-o călătorie de autodescoperire în junglă. Sub regia lui Ionuț Ghinea, echipa aduce în prim-plan nu doar aventurile lui Mowgli, dar și mesajul profund al poveștii privind relația dintre oameni și natură.

 Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

La Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, sâmbătă, 27 ianuarie, începând cu ora 11.00, se va organiza un atelier de țesut, pe carton. Activitatea se adresează copiilor de peste șapte ani, iar  înscrierile se fac la numărul de telefon 0772.255.131. Accesul este gratuit.

Muzeul Județean Buzău

  • La Muzeul Județean Buzău se organizează ateliere de autocunoaștere și dezvoltare personală, în cadrul proiectului „Călător în lumea emoțiilor”. Workshop-urile se adresează copiilor și adolescenților, iar tematica abordată include: gestionarea emoțiilor negative, empatia și prevenirea bullying-ului, emoțiile disfuncționale și consumul de droguri. Atelierele se derulează în perioada 9 decembrie 2023 – 29 ianuarie 2024, la sediul muzeului, în sala „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci”. Acestea sunt coordonate de către Daniel Drâmbu, consilier vocațional și muzeograf în cadrul Muzeului Județean Buzău. Accesul este gratuit, însă este necesară programare la numărul de telefon 0784 692 166.
  • O altă expoziție deosebită, deschisă luna aceasta la Muzeul Județean, valorifică donația „Grigore Patrichi-Smulți”. Colecţia cuprinde 30 de lucrări de artă și a fost donată instituției muzeale buzoiene, la finele anului trecut, de către soția și unul dintre fiii marelui sculptor Grigore Patrichi-Smulți.
  • Tot la Muzeul Județean Buzău estre deschisă expoziția temporară „Oameni ai Unirii”, dedicată, atât unor personalități militare care prin faptele lor eroice au reușit să rămână pe veșnicie în paginile de istorie, cât și celor mai importante evenimente istorice care s-au desfășurat pe teritoriul țării noastre având comun un singur ideal – UNIREA. Firul epic al expunerii începe cu Unirea Principatelor Române, înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, marchează momentul 1877-1878, obținerea independenței, și se încheie cu 1 Decembrie 1918. Proiectul expozițional este organizat în parteneriat cu Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și cu sprijinul Asociației ”Museum Vasluiensis” și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker