Economic

Un grup belgian cu afaceri la Buzău gândește retragerea din România

Grupul imobiliar Mitiska, controlat de belgianul Luc Geuten, ia îl calcul o posibilă retragere de pe piața din România și vinderea proprietăților ca­re, potrivit unor surse din piața imobiliară locală, ar reprezenta 16 la sută din portofoliul său european.

Potrivit unor surse, gru­pul analizează această idee de aproximativ patru ani. Pe piața românească, investițiile realizate de Mitiska au fost din două fonduri acumulate în 2012, respectiv 2016, și în care sunt investiți, cu precădere, banii unor firme de familie din Belgia și ai unor companii de asigurări.

„Evaluăm în mod constant opțiunile noastre stra­tegice, dar nu comentăm spe­culațiile pieței cu privire la tranzacții specifice. Mitiska REIM rămâne angajată pe piața din România și, în numele a două fonduri de investiții: FRI și FRI 2, am construit un portofoliu ro­mânesc cuprinzând 24 de par­curi comerciale cu o suprafață închiriabilă bru­tă de 132.000 de metri pătrați. Strategia noastră de investiții este de a ieși din investiții după înche­ierea pro­gramului nostru de dezvoltare și/ sau valoare adă­u­gată, astfel încât, în mod continuu, suntem, în mod firesc, în discuții cu investitori din toate pie­țele noastre europene care ar putea fi interesați să achiziționeze par­curile noas­­tre de retail și care caută active cu randamente atractive și stabile, cu fundamente puternice“, a declarat, pentru Profit.ro, To­mas Cifra, Managing Director CEE, Mitiska REIM.

Proprietățile românești ale Mitiska sunt în București, Bistrița, Pașcani, Slobozia, Ploiești, Mediaș, Reșița,  Bu­zău (complexul de retail din care face parte Kaufland Frăsinet), Arad, Odorhei, Sighet, Câmpina, Caran­sebeș, Med­gidia, Iași, Târgu Mureș, Tulcea, Slatina, Mioveni, Bacău, Drobeta-Turnu Severin și Brăila.

Articole similare