Sport

Se poate! Steaua, ruptă în două la Timișoara înaintea meciului de la Sala Sporturilor

HC Buzău – Steaua București, duminică, de la 18.00

După pauza cauzată de meciurile echipei naționale cu Macedonia de Nord, Liga Națională de handbal masculin se reia la sfârșitul acestei săptămâni, cu partidele etapei a 22-a. Programul continuă să fie nemilos cu HC Buzău, care va evolua duminică seară, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor, împotriva uneia dintre cele mai puternice echipe din campionat, ocupanta locului trei, Steaua București.

O a doua confruntare dintr-o serie imposibilă care a început cu Potaissa Turda și care le va mai aduce „lupilor” ca adversare, succesiv, pe Dinamo și Minaur Baia Mare! Cu un astfel de program, orice punct contează, iar băieții lui Pero Milosevic sunt pregătiți să se lupte de la egal la egal cu adversarii, toți mai bine clasați.

Față de sezonul trecut, Steaua se află într-o puternică revenire de formă, situație care a coincis cu revenirea pe banca tehnică a lui Ovidiu Mihăilă, fostul antrenor al Gloriei în ultimele două sezoane. Cu „militarii” a fost, oricum, greu de fiecare dată, Buzăul nereușind nicio victorie în cele cinci dueluri directe de până acum. Este adevărat, unul s-a încheiat la egalitate (28-28), în alte trei Steaua s-a impus la limită (28-27, de două ori, și 29-28), singura diferență mai clară, 26-21 fiind consemnată în primul sezon al „lupilor” în Liga Națională.

În luptă pentru podium cu Turda, Constanța și Minaur, Steaua vine la Buzău după un rezultat-șoc la Timișoara, miercuri, într-o res­tanță din etapa a 20-a, „militarii” suferind în Banat, împotriva unei echipe care are șanse minime de a evita barajul, una dintre cele mai dure înfrângeri pe plan intern: 26-34! Asta înseamnă că o victorie este posibilă și pentru buzoieni, dar și că trupa lui Ovidiu Mihăilă va veni și mai motivată la Sala Sporturilor. „Întâlnim echipa de pe locurile 2-3, acolo sunt, la bătaie cu Turda și Constanța și e adevărat că e un meci în care pornim cu șansa a doua, cel puțin pe hârtie, dar nu este un meci în care plecăm din start ca și looseri. O să facem tot ceea ce depinde de noi ca să câștigăm acest meci foarte greu și cu atât mai mult este nevoie să avem publicul alături”, a declarat președintele HC Buzău, Georgian Băducu.

Primul meci al handbaliștilor după ridicarea restricțiilor

 HC Buzău pregătește meciul cu Steaua în cele mai mici amănunte. De o atenție aparte se vor bucura și suporterii, pe care „lupii” îi așteaptă să umple Sala Sporturilor, mai ales că este prima lor partidă ce se va juca la Buzău după ridicarea tuturor restricțiilor. Astfel, așa cum OPINIA a anunțat deja, suporterii care doresc să susțină în mod organizat echipa sunt așteptați în fața Sălii Sporturilor, în intervalul 17.00 – 17.15, persoană de contact Adrian Cristea. Pe lângă „arsenalul” specific cu care vor fi dotați, aceștia vor be­neficia și de acces gratuit. Dar și pentru ceilalți susținători ai handbaliștilor buzoieni clubul a pregătit mai multe surprize cu ocazia meciului cu Steaua. În primul rând, în pauză, vor fi organizate concursuri cu premii constând în materiale promo­ționale ale HC Buzău, o tomobolă pe baza biletelor de intrare. Bilete care vor putea fi obținute și gratuit, în urma unui concurs  lansat pe pagina oficială de Facebook a clubului buzoian. Altfel, biletele pentru partida cu Steaua pot fi deja achiziționate online, prin Ticket Net (www.ticketnet.ro) sau Ia Bilet (www.iabilet.ro), iar sâmbătă, între orele 10.00 și 11.30 și duminică, de la ora 16.00, pot fi achiziționate și de la casa Sălii Sporturilor. Prețul unui bilet, intrare generală, este de 15 lei.

Liga Națională – Etapa a 22-a

 • Politehnica Timișoara – Minaur Baia Mare
 • CSM București – Dinamo București
 • CSU Suceava – Potaissa Turda
 • Universitatea Cluj – CSM Bacău
 • HC Buzău – Steaua București
 • Dobrogea Sud Constanța – CSM Alexandria
 • CSM Focșani – CSM Vaslui

Clasament

 1. DINAMO 55 p.
 2. Turda 52 p.
 3. Steaua 49 p.
 4. Constanța 47 p.
 5. Baia Mare 46 p.
 6. CSM Focșani 32 p.
 7. CSM București 27 p.
 8. CSU Suceava 25 p.
 9. CSM Vaslui 25 p.
 10. HC Buzău 23 p.
 11. CSM Bacău 17 p.
 12. Timișoara 16 p.
 13. U Cluj 6 p.
 14. Alexandria 5 p.

Articole similare