sâmbătă, 11 iulie 2020

Un fost candidat PNL la funcţia de deputat de Buzău, noul secretar general al Guvernului

Premierul Ludovic Orban a anunţat că noul se­cretar general al Guvernului este Antonel Tănase (47 ani). Acesta este liderul PNL Sector 3 şi un apropiat al primului ministru. Tănase a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în perioada aprilie 2007- ianuarie 2008, când portofoliul respectiv era deţinut de Ludovic Orban, şi în perioada mai-decembrie 2012. Potrivit Pressone, firmele de contabilitate ale lui Antonel Tănase au avut mai multe contracte încheiate cu instituţii de stat.

În perioada 2006-2007, Antonel Tănase a fost consilier al ministrului Transporturilor, iar în perioada 2004-2008 a fost consilier general în Consiliul Gene­ral al Capitalei, fiind preşedinte al acestui for deliberativ între  2005 şi 2007.

Tănase este expert contabil, iar din 2012 expert evaluator de întreprinderi, doctor în economie, diploma fiind obţinută la Academia de Studii Economice în 2005, cu lucrarea “Politici de credit ale băncilor comerciale româneşti 1880-1916”. De asemenea, noul secretar general al Guvernului este licenţiat în Istorie şi în Finanţe-Bănci şi Contabilitate.

Potrivit unui articol din “Pressone” din anul 2016, Tănase a obţinut diverse posturi remunerate consistent în consiliile de admi­nistraţie ale unor mari companii, precum RADET sau Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime.

El a deţinut trei firme de contabilitate: Cont Consulting & Services – care are contract inclusiv cu fostul europarlamentar Ramona Mănescu –, TopFin Consulting SRL şi Cont Consulting Servicii Audit SRL. În perioada 2013-2014, firmele sale de contabilitate încheiaseră 15 contracte cu instituţii cu capital de stat, precum Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, Institutul Bancar Român sau SC Administrarea Domeniului Public Bucureşti SA.

Antonel Tănase a intrat în PNL Galaţi în anul 1991. După mai multe funcţii ocupate la nivelul organizaţiei locale şi în Tineretul Naţional Liberal, a ajuns preşedintele Comisiei Centrale de Cenzori a partidului şi apoi vicepreşedinte al PNL Bucureşti. Din iunie 2017, când Ludovic Orban a fost ales preşedinte al PNL, Antonel Tănase este şi trezorierul partidului.

Noul secretar general al Guvernului, Antonel Tă­nase, a încercat, fără succes, să devină deputat PNL de Buzău la alegerile din iarna anului 2016, în echipa de import din care a făcut parte şi Teodor Atanasiu, care a tras, şi el, biletul necâşti­gător pentru Senat.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!